Bilecik'te Atama(ma) komedisi

Bilecik milli eğitimde bir ileri bir geri, eşine ancak bir büyüğümüzün ifadesi ile muz cumhuriyetleri denilen üçüncü dünya ülkelerinde rastlanacak bir komedi yaşanıyor.

Türk-Eğitim-Sen Bilecik Şubesi Başlanlığı'ndan Açıklama:

Kamuoyunun yakından bildiği üzere Milli Eğitim Bakanlığının 2008/74 sayılı genelgesi gereği Bilecik milli eğitim müdürlüğü 26 Kasım 2008 tarihinde boş bulunan yönetici kadroları için duyuruya çıkmış ve atama takvimini başlatmıştı. Ancak üzerinden daha bir ay bile geçmemişken bu gün (25 Aralık 2008 Perşembe) yayınlanan bir yazı ile atama süreci durduruldu.

Atama sürecinin durdurulmasına sebep bazı okulların veli ve okul aile birliği başkanlarının (?) müdür vekillerinden memnun oldukları, müdür vekilleri giderse okulda kıyametin kopacağı zannıyla hem Sayın Valimize hem de iktidar partisi milletvekiline faks çekerek eğitim öğretimin olumsuz etkilenmemesi için atamaların yaz tatiline bırakılmasını istemesi imiş. Velilerin bu isteklerini yerinde görerek onları kıramayan sayın büyüklerimizde atama sürecini durdurmayı uygun bulmuşlar.  İnanın buna kargalar bile güler.

Bu acayip karar üzerine buradan soruyoruz

1.      Bugün bu hassasiyeti gösteren sayın büyüklerimiz duyuruya çıkarken bunu düşünememişler miydi de başvurunun bitimine bir gün kala apar topar süreci durdurdular?

2.      Yoksa bu kararın alınmasında atamak üzere söz verilen çok kıymetli vekil idarecilerin verilen takdirlere rağmen puanlarının istedikleri yerlere atanmaya yetmeyeceğinin anlaşılması mı etkili oldu?

3.      Sürecin durdurulmasının bir diğer sebebi de bu atama döneminde 135 öğretmenini müdür yardımcısı olarak atanması halinde okullarda derslerin boş geçebileceği imiş. Peki, şu anda boş bulunan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı kadrolarına vekâlet eden öğretmenlerin dersleri boş geçmiyor mu?

4.      İl Milli Eğitim Müdürü görevinin başında değilken böyle bir karar almak etik mi?

5.      Bilecik'e Türkiye de bir ilk yaşattığınızın farkında mısınız? Çünkü daha önce hiçbir dönemde duyuruya çıkıp başvuruların son gününe bir gün kala böylesine komik gerekçelerle atama süreci durdurulmamıştı.

6.      Ancak muz cumhuriyetlerinde görülebilecek bu uygulamalar Bilecik'e reva mı?

7.      Son olarak Siz Sayın Valim yıllarca mülkiye başmüfettişliği yapmış bir devlet adamı olarak bu yapılanları devlet ciddiyeti ile bağdaştırabiliyor musunuz? Bütün bu rezalet içinize siniyor mu?

Bundan önce yazdığımız yazılara ve kendisine yönelttiğimiz sorulara hiçbir cevap vermeyen sayın valimizden Bilecik kamuoyu ve eğitim çalışanları adına cevap bekliyoruz.                         www.bilecik.tesweb.org

                                Ömer YEL

             Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri