Biber gazına karşı deniz gözlüğü

Başbakan 2011 , Erzurum'da Öğrenci Konseyleri temsilcileriyle görüşürken İstanbul, Ankara ve Erzincan'da öğrencilerin polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı.

Yıldız Teknik Üniversitesi önünde toplanan ve Erzurum'a gitmek isteyen Ankaralı öğrencilere destek veren bir grup üniversiteli Dolmabahçe'ye yürümek istedi. Polis tazyikli su ve biber gazıyla müdühale etti. Deniz gözlüğü takarak korunmaya çalışan öğrenciler polise yumurta attı. 18 öğrenci gözaltına alındı. Bazı vatandaşlar polisin sert müdahelesine tepki gösterdi.

ÇATIDA TEHLİKELİ EYLEM
Aynı saatlerde, AKP Kadıköy İlçe Başkanlığı'nın çatısına çıkan bir grup öğrenci 'Erzurum'a kaçsan da peşindeyiz. Haklarımızı istiyoruz' yazılı bir pankart astı.  Polis biber gazıyla müdahale ederek 4 genci gözaltına aldı.


ERZİNCAN'DA GBT SORGUSU
BaŞbakan Erdoğan'ı Erzurum'da protesto etmek üzere Ankara'dan yola çıkan Öğrenci Kolektifleri üyesi yaklaşık 150 öğrenci, Erzincan'a 10 kilometre kala durduruldu. Öğrencilerin nüfus cüzdanları toplanarak, GBT sorgusu yapıldı. Öğrenciler de yolu kapattı

akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri