BES; Öğretmenevlerinde Birtek Öğretmene Yer Yok...

Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının, kendi paraları ile yapılan öğretmenevlerinde yaz tatili boyunca yer bulamadıklarını ve öğretmenevlerini ve sosyal tesislerini kullanamadıklarından dolayı ...

yakındıklarını ve bu yönde kendilerine yoğun şikayetler geldiğini belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı (BES) Gürkan Avcı, Tekirdağ Şube toplantısında yaptığı basın açıklamasında "Öğretmenevleri öğretmenler için 'gidemesek de kalamasak da var' dedikleri yerler haline getirildi. Gerek yer bulma, gerekse fiyat ve hizmet kalitesi anlamında diğer misafirhanelerle öğretmenevlerinin kıyaslanması mümkün değil. Polisevi, orduevi, hakimevi gibi yerler ait oldukları meslek grubuna ve ailelerine hizmet için var ve fiyatları çok makul. Ama öğretmenvlerinde amaç öğretmene hizmet değil, amaç kar etmek. Bizim maaşlarımızdan kesilen paralarla yapılan öğretmenevleri vali, kaymakam ve diğer mülki amirlerin ve nüfuzlu, siyasi yerel eşrafın misafirlerini konaklatmak için ve öğretmen dışında herkesin yatıp dinlendiği, tatilini yaptığı mekanlar olarak hizmet vermek için var, dedi.


Öğretmenevinin ismini duyunca öğretmenlerin sinirlerinin bozulduğunu gözlemlediğini belirten BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2009 yılı başında Öğretmene Hizmet Daire Başkanlığı'nın, öğretmenevi bandrol kart ücretlerini yüzde 330 zamlandırarak 60 YTL'ye yükselttiğini ve öğretmenevlerinde kalamayan öğretmenlerin fahiş miktarda zamlanan bandrolleri alarak ikinci bir mağduriyet ve sinir harbi yaşadıklarını söyleyerek, “Öğretmene Hizmet Daire Başkanlığının fütursuzca, faşizanca ve kimseye danışmadan çıkardığı bu genelgeyle bandrolü bulunmayan öğretmenler öğretmenevleri ve sosyal tesislerinin tüm hizmetlerinden indirimsiz faydalandırılıyor. Diğer bakanlık ve kurumların mensupları, kendi sosyal tesislerinin imkanlarından bandrolsüz ve öğretmenevlerine oranla çok düşük fiyatlarla ve nitelikli bir şekilde faydalanırken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki beceriksiz, muhataralı ve hakkında çeşitli dedikodular bulunan bazı bürokratlar işi oldu bittiye getirerek öğretmenlerin büyük tepkisini alan, şikayet ve eleştirilere yol neden olan uygulamaları hayata geçirmek için çırpınıyor. Bu anlayışlara ve beceriksiz, şaibeli, statükocu bürokratlara Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'nun dur demesini ve son vermesini bekliyoruz” dedi.



Kamuda ve özel sektörde 1 milyona yakın eğitim çalışanı bulunduğunu ve bunların aileleriyle birlikte 4 milyon civarında bir camia olduğunu ve bu nedenle öğretmenevi ve sosyal tesislerinde yaşanan sorun ve sıkıntıların büyük bir kitleyi etkilediğini kaydeden BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Bu uygulama bir kez daha göstermiştir ki; bazı yönetici ve sözde bürokratlar ya iş bilmezler ordusudur yada sayın bakanı harcatmak için uğraşmaktadırlar. Ögretmenevlerinden, ögretmenden başka herkes faydalanacak, bandrol ücretini ise ögretmen ödeyecek. Bu öğretmene değer vermeyen, öğretmen düşmanı dahası öğretmenlerin başına her geçen gün yeni sıkıntılar açan hastalıklı bir anlayışın tezahürüdür. Öğretmenevlerinde değil kalmak için yer bulmak, çay içmek için bile boş masa bulmakta zorlanılmaktadır. Diğer kamu görevlileri öğretmenevlerinde öğretmenle hemen aynı ücrete, herhangi bir vatandaş ise 3 – 5 TL'lik farkla öğretmenevinde çok rahat kalırken, öğretmenler polisevi, orduevi, hakimevi, hekimevlerinin kapısından dahi geçememektedir. Öğretmenler adeta kendi evlerinde yabancı ve üvey durumuna düşürülmüştür. Öğretmenden alınan bandol paralarıyla, kesilen ücretlerle yapılan öğretmenevlerine kalmak için gelen öğretmenlere yer yok deyip otelin yolunu tarif eden bu çarpık zihniyet derhal değiştirilmelidir, diyerek sözlerine son verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri