Benzine, Motorine ve LPG'ye yine zam geliyor! Akaryakıt fiyatları 20 TL'ye gidiyor

Geçtiğimiz günlerde benzine önce zam daha sonra indirim gelmişti. Şimdi ise benzinin litre fiyatına 88 kuruş, motorinin litre fiyatına 1 lira 60 kuruş zam geliyor. Ayrıca LPG'ye zam da kapıda. Fiyatlardaki yükselişin sebebi brent petrol fiyatlarının savaş

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş direkt olarak akaryakıt fiyatlarına etki etmeye devam ediyor. Daha geçtiğimiz günlerde rekor miktarda zam gelmiş ardında indirim gelmişti. Brent petrol fiyatlarının yükselmeye devam etmesiyle birlikte de tekrardan akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi oluştu.

Dolar yeniden 14 TL'nin üzerinde işlem görüyor

Ekonomistlere göre güncel brent petrol fiyatlarına göre benzinin litre fiyatına 88 kuruş, motorinin litre fiyatına 1 lira 60 kuruş zam ön görülüyor. Bu gelen zamlarla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatının da 18 lirayı aşması bekleniyor. LPG'ye ise 60 kuruşluk bir zam ilerleyen günlerde yine beklenti aşamasında.

LİTRE FİYATI 20 TL'YE DAYANDI

Söz konusu zam beklentisi gerçekleşirse benzin ve motorinin litre fiyatı 20 TL'ye hiç olmadığı kadar yaklaşmış olacak. Öyle ki büyükşehirlerde trafik yoğunluğu kabul edilebilir seviyeye düşmüş durumda. Uzmanlar düşüşün sebebini akaryakıt fiyatları olarak gösteriyor.

Ekonomist İris Cibre:

Ekonomist İris Cibre ise sosyal medya paylaşımında "Petrol 2014 den beri en yüksek seviye olan 110 USD a yükseldi. 1.60 TL civarında bir zam görebiliriz. Bu da benzin fiyatlarını 18 TL'nın üzerine taşır." dedi.

OTOGAZA 2 GÜNDE 2 ZAM
EPGİS'in açıklamasına göre, dün gece LPG otogazın litre fiyatına 61 kuruş zam geldi. EPGİS bir gece önce de LPG otogazın litre fiyatına 33 kuruş zam geldiğini açıklamıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri