Benzine Libya zammı!

Libya sokaklarındaki eylemlerle artışa geçen ham petrol fiyatları Türkiye'de pompalara yansımaya başladı. Dünyada 105 doları aşan ham petrol fiyatları sonrası Tüpraş ve akaryakıt dağıtım şirketleri bugünden geçerli olmak benzine zam yaptı.

Dünya borsalarında 105 doları aşan ham petrol fiyatları sonrası Tüpraş rafinerisi bugünden geçerli olmak üzere benzine 8-9 kuruş zam yaptı. Yapılan zam akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından pompa fiyatlarına da yansıdı. Akaryakıt ürünlerinden 95 ve 97 oktan benzinlerin satışfiyatı bugünden geçerli olmak üzere litrede 8-9 kuruş artırıldı.

Akaryakıt dağıtım şirketlerinden Shell'de 95 oktan kurşunsuz benzinin satışfiyatı Ankara ve İstanbul'da litrede 3,95 liradan 4,03 liraya, İzmir'de 3,94 liradan 4,02 liraya, Van'da ise 4,03 liradan 4,11 liraya yükseldi.

BP bayilerinde zam sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara ve İstanbul'da 4,03 lira, İzmir'de 4,02 lira, Van'da 4,13 liradan, Opet bayilerinde Ankara ve İstanbul'da 4,04 lira, İzmir'de 4,03 lira, Van'da ise 4,14 liraya çıktı. POAŞ bayilerinde de 95 oktan kurşunsuz benzin litrede Ankara'da 4,03 lira, İstanbul ve İzmir'de 4,02 liraya yükseldi.

97 oktan kurşunsuz benzin ise zam sonrası litrede 4,06 ile 4,17 lira arasında değişen fiyatlardan satılmaya başladı. Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Akaryakıta gelen zammın ardından bugün benzer artışın motorinde yapılması bekleniyor. Aynı oranda zam gelmesi halinde ise bugün pompada 3 lira 43 kuruşa satılan Euro diesel fiyatı 3,5 lirayı aşacak

sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri