‘Beni merkeze alın’ dilekçesi

İçişleri Bakanlığı'nca hakkında inceleme başlatılan Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, merkeze alınması için dilekçe verdi.

Avcı, “Hakkımdaki müfettiş incelemesi devam ediyor. Verilecek karar öncesinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak merkez emniyet müdürlüğü görevine alınmam için başvurdum” dedi. Dün İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından imzalanan görevden alma kararnamesi, öğle saatlerinde Başbakanlığa gönderildi.

“Haliç'te Yaşayan Simonlar” adlı kitabında emniyet içindeki cemaatçi yapılanma iddialarını gündeme getiren Avcı, dün NTV'de yeni açıklamalar yaptı. Cemaatte tanıdığı kişilere bu kitabı yazacağını daha önceden söylediğini belirten Avcı, kitabındaki iddialarla ilgili özetle şunları anlattı:

2 bakanlığa sundum

Dilekçelerimi de okursanız, ben bunları hem Adalet hem de İçişleri Bakanlığı'na sundum. Orada bunlar yazılı. Sayın Adalet ve İçişleri Bakanlığı'mızın bu konuda istekli olduklarını hissettim. Ancak 8 aya kadar bir inceleme yapılmadı. Bu tip işlemleri savcılarla halledemezsiniz. Bu görevlerin yüzde 95'i kamu göreviyle ilgilidir. Çoktan müfettiş atanması gerekiyordu.

Şimdiye kadar hiçbir göreve talip olmadım. Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı bana Gümrük Müsteşar Yardımcılığı görevini önerdi. 10 görev teklif edildi. Tümünü de reddettim.

Telefonlarım dinlenerek şantaj malzemesi toplamaya çalıştılar. Türkiye'de keyfi bir telefon dinleme var. Bu kitabı hükümet dahil kimseyle anlaşarak değil, kendi vicdanımın sesini dinleyerek yazdım. Kitaptaki yazılanlarla ilgili elimde yeterince belge ve bilgi mevcut. İstendiği taktirde bunları ilgililere vereceğim.

Her şeyi Ergenekon'a bağlamak doğru değil. Siz kalkıp, MİT'i, jandarmayı basamazsınız. Devletin savcısını tutuklayamazsınız. Bu hukukun çıldırmasıdır.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri