Belediye sınırları içerisinde taşımalı eğitime izin

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, daha önceki genelgelerle getirilen ''belediye sınırları içinde taşımalı eğitim yapılması yasağını'' kaldırdı.


Çubukçu yayımladığı genelgede, belediye sınırları içinde olup, toplu taşıma hizmeti verilmeyen, öğrencilerin okula yürüyerek gidip gelmeleri mümkün olmayan ve okula uzaklığı en az 2 kilometrenin üzerinde olan yerleşim birimlerinin taşımalı ilköğretim kapsamına alınmasının valiliklerce değerlendirileceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, taşımalı ilköğretim uygulamasına ilişkin valiliklere genelge gönderdi.

Genelgede, taşımalı ilköğretim uygulamasına ilişkin iş ve işlemlerin nasıl yapılacağının ilgili yönetmelikle düzenlendiğini belirten Çubukçu, uygulamanın ''etkili, ekonomik ve mevzuata uygun'' şekilde yürütülebilmesi amacıyla daha önce valiliklere genelgeler gönderildiğini hatırlattı.

Nimet Çubukçu, 2007 yılında ve bu yıl çıkarılan genelgelerde, ''belediye sınırları içerisinde taşıma yapılmaması''nın öngörüldüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

''Ancak, bir çok köy ve köy altı yerleşim birimine, belediye mücavir alan sınırları içerisine dahil edilmesine rağmen, 'hiç bir belediye hizmetinin götürülmediği, bu yerleşim birimlerinin belde merkezine uzak olduğu ve öğrencilerin yürüyerek gidip gelmelerinin mümkün olmadığı, öğrencilerin taşıma kapsamına alınmasının zorunlu olduğu' valiliklerden alınan yazılardan anlaşılmaktadır.

Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği'nin geçici 3. maddesinde, 'daha önce taşıma kapsamına alınmış olup, 10 Temmuz 2000 tarihli Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince büyükşehir belediyesi sınırları içerisine alınarak mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine, belediyelerce toplu taşıma hizmetleri götürülünceye kadar taşımalı ilköğretim uygulamasına devam edilir. Bu husus Planlama Komisyonunca takip edilir' denilmektedir.

Belediye sınırları içerisinde olup, toplu taşıma hizmete verilmeyen, öğrencilerin okula yürüyerek gidip gelmeleri mümkün olmayan ve okula uzaklığı en az 2 kilometrenin üzerinde bulunan yerleşim birimlerinin ilköğretim müfettişlerinin de görüşü alınarak, taşımalı ilköğretim uygulaması kapsamına alınması valiliklerce değerlendirilecektir.''


haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri