Belçikalı doktordan Türk okullarına methiye

Belçikalı doktor çift, geleceğin barış ve sevgi dolu dünyasını Türk okullarında yetişen çocukların kuracağını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesine 20 günlüğüne tatile gelen emekli ortopedi doktoru ve Beyin Cerrahı Michael (75)-Lily (72) Harrison çifti, dünyadaki Türk okullarına övgüler yağdırdı.

Ülkesindeki Türk-Belçika dostluğu adına yapılan tüm etkinliğe katıldıklarını belirten Michael Harrison, 3 yıl önce Türk arkadaşlarıyla birlikte Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Rusya Federasyonu ve bazı Avrupa ülkelerindeki okulları gezdiğini söyledi.

10 Haziran'da Almanya'nın Nürnberg şehrinde hayatını kaybeden dünyaca ünlü Romancı Cengiz Aytmatov'un en samimi arkadaşı olduğunu belirten Harrison, Türk okullarını Aytmatov vesileyle tanıdığını ifade etti.

Harrison, "Ailecek Türk dostuyuz. Türk dostlarımızın insanlık için yaptığı bütün olumlu ve güzel çalışmaların destekçisiyiz. Sevgili dostum Cengiz Aytmatov eşi ve 3 çocuğumla birlikte Kırgızistan'daki Türk okullarının tamamını gezdirdi. Türk okullarını bize Aytmatov sevdirdi. Büyük romancı Türk okullarını ülkesinin ve dünyanın geleceği olarak görüyordu. Bizde ailecek doktor olarak Türk okullarında verilen eğitim ve öğretime hayran kaldık. Gelecekte kıtalar arası sevgi köprüsünü Türk okullarından yetişen öğrenciler kuracak. Brüksel'de en yakın arkadaşlarım Türkler." diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri