Belçika bölünecek

Belçika'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Emir Kır, ülkesinin “eninde sonunda bölüneceğine inandığını” belirtti.


Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Bakan, Flamanların “dil sınırının”, “devlet sınırı” haline gelmesi için yoğun çaba harcadığını, parti tüzüğünde 'Bağımsız Flaman Devleti'nden söz eden NVA Partisi'nin, ülkenin en büyük partisi haline dönüştüğünü söyleyerek, “Belçika'nın bölüneceğini düşünüyorum” dedi.

Gerekirse başımızın çaresine bakarız

Emir Kır, Belçika'da yapılan son seçimlerde açıkça bir gerçeğin “teyit” edildiğinin altını çizerek, “Bu gerçek, Flamanların bağımsızlık istediğidir. Artık hükümet kurabilmek için bir devlet reformu gerekiyor ve bu reform Belçika'yı önce konfederal sisteme, daha sonra da bölünmeye götürür” diye konuştu.

Hükümet krizinin sürdüğü bir dönemde Frankofon Bölgesi'nde devlet bakanlığını yürüten Emir Kır, Frankofonların (Valonlar) bölünmeyi istemediğini, ancak Flaman halkının iradesinin çoğunluğu yakalaması halinde herkesin kendi yolunu seçeceğini söyledi. Kır, “Eğer Flamanlar bağımsızlığını ilan eder ve bölünme konusunda ısrarcı olmayı sürdürürlerse, biz de başımızın çaresine bakarız” ifadesini kullandı.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri