’Beklettin’ dedi doktoru dövdü

Şanlıurfa'daki olay önceki akşam Beykapısı Sağlık Ocağı'nda meydana geldi.

İddiaya göre 1.5 ay önce mecburi hizmetini yapmak üzere Kayseri'den Şanlıurfa'ya atanan pratisyen doktor Venhar Onat (28), kendisini beklettiğini iddia eden hasta yakını İbrahim Demirkan'ın (22) tekme-tokat saldırısına uğradı.

Sağlık ocağı görevlileri ile vatandaşların müdahalesi ile Onat kurtarılıp, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Gözaltına alınan Demirkan, savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Günde 100 hasta

Hastanede tedavisi yapılan ve 5 gün iş göremez raporu verilen Dr. Onat, günde ortalama 100 hastaya baktığını söyleyerek olayı şöyle anlattı: "Bir kadın hastayı muayene ediyordum. Saldırgan kapıya vurmaya başladı. Muayeneyi bittirdikten sonra kapıyı açtım. Hastaları sırayla içeriye alacağımı söyledim. Bunun üzerine, bağırmaya başlayıp, 'Sen beni nasıl bekletirsin, sen kimsin' diyerek yüzüme tokat atıp, tekmelemeye başladı. Kaçmaya çalıştım ama kapıyı açıp zorla içeriye girdi ve vurmaya devam etti."

İstifa etmeyi düşünüyorum

Evlilik hazırlığı yaptığı sırada tayininin çıktığını ve çok sevdiği mesleği için evliliğini ertelediğini anlatan Dr. Onat, "Nişanlım Kayseri'de çalışıyor. Kendisi mühendis olduğu için Şanlıurfa'da iş bulması zordu.

6 yıl okudum emek verdim, gecemi gündüzüme kattım. Hizmetimin karşılığı dayak olmamalıydı. Yaşadıklarımın ardından istifa etmeyi düşünüyorum"
diye konuştu.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri