Beklenen iptal gerçekleşti.

2008/50 sayılı genelge kapsamında müdür yardımcısı olarak taşralara atanan yöneticilerin atama kararnameleri iptal edildi.

2006 müdür yardımcılığı sınavını kazanan adaylar için ilgili genelge kapsamında tüm okullar açık ilan edilmemişti. Ayrıntılar birazdan...



"KENAR SEMTLERE ATANMA" İBARESİNİN İPTALİ İSTENMİŞTİ

Türk Eğitim-Sen, Danıştay'a yaptığı başvuruda, genelgedeki "Gerek mevcut yöneticilerin durumu gerekse ilk defa atanacak yönetici potansiyeli dikkate alınarak, her derece ve türdeki eğitim kurumlarının bütün kademelerdeki yöneticiliklerinin atama duyurularının öncelikle yönetici ihtiyacı en çok olan ve nitelikli yönetici atanmasında zorluk çekilen özellikle il ve ilçe merkezleri dışındaki kenar semtlerde yer alan eğitim kurumları olacak şekilde yapılması gerekmektedir" ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebinde bulunmuştu.

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATAMALARI İPTAL EDİYOR

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2008/50 sayılı genelge kapsamında duyuruya çıkmıştı. 2006 müdür yardımcılığı sınavında başarılı olanlar, yalnızca taşra ve uzak bölgelerdeki okullar için duyuruya çıkılması nedeni ile yalnızca bu okullara başvuru yapabilmişlerdi.
2006 müdür yardımcılığı sınavını kazanan birçok müdür yardımcısı adayı , bütün okulların duyuruya çıkarılmaması nedeni ile başvuru yapmamışlardı. Genelgenin ilgili ibarelerinin iptal edilmesinden dolayı , taşralara bu genelge kapsamında ataması yapılan müdür yardımcıların iptal kararnamelerinin hazırlandığı bilgisine ulaştık.

SIRA TAYİNLER ÇALIŞTIRILMADAN ÖNCE İPTALLER TAMAMLANACAK
Yakın zamanda öğretmenlerin sıra tayinlerinin yapılması planlandığından; yöneticilerin bir an önce eski görev yerlerine dönmeleri için hızlı bir iptal sürecinin gerçekleşmesi bekleniyor. Aksi takdirde müdür yardımcı olarak atamaları gerçekleştirilen öğretmenlerin yerine sıra tayinlerden yeni öğretmenlerin gelmesi yeni bir sorun oluşturacak. Müdür yardımcısı olarak ataması yapılan öğretmenlerin eski görev yerlerine dönmeleri durumunda, girecek ders bulamamaları söz konusu durumda.

YENİ BİR BAŞVURU HAKKI VERİLMESİ KAÇINILMAZ

2006 sınavını kazananlar için yeni bir başvuru hakkı verilmesi kaçınılmaz bir durum olarak olarak görünüyor. Haberimiz yanlış yorumlanmasın. Bütün okulların açık ilan edildiği illerde yapılan başvurular sonrasında yapılan atamalar iptal edilmeyecek.

2006 müdür yardımcılığı sınavını kazanan adaylar için,  tüm yönetici açıklarının ilan edilmediği illerdeki atamaların iptali söz konusudur.

Bu durumdaki illerde yapılan atamalar iptal edilerek, 2006 sınavını kazananlar için, tüm okulların duyuruya çıkarılması beklenmektedir. Herhangi bir hak kaybı olması mümkün gözükmemektedir. 


Çok değerli okurlarımıza hatırlatmak isteriz. Henüz ilgili iptal kararı elimize ulaşmadı. Hangi sendikanın başvurusuna ilişkin bir karar; bize ulaşınca sizlerle paylaşacağız.

EDİTÖR NOTU

 Değerli okurlarımız aldığımız haberi hemen sizlerle paylaştık. Mahkeme kararının danıştay kararına dayandığı bilgisini almıştık. Fakat bunun kesin bir haber olmadığı vurgusunu da yapmıştık. Verilen kararın yalnızca Ankara ili ile ilgili sınırlı olduğu bilgisini alır almazda sizlere aktardık.

Ancak benzer kararın diğer bölgelerde de alınması olası görünüyor. Sonucun çok değişmeyeceğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü genelgenin yönetmeliği açık şekilde sınırlandırdığı karar metninde yer almış. Değerli okurlarımızın anlayışı için teşekkür ediyoruz.

www.turkiyeegitim.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (33)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri