Bekle çocugum bu bayram geliyorum

Ailelerinden ayrı bir şehirde görev yapan öğretmenlerden oluşan bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı bahçesinde eylem yaptı.


Öğretmenler 'Online evlilik istemiyoruz', 'Evli, mutsuz çocuksuz', 'Eş durumu açılımı istiyorum' dövizleri taşıdı.

EŞLERİNDEN ayrı şehirlerde görev yapan öğretmenlerden oluşan 'Eş durumu atama mağdurları platformu' üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı bahçesinde eylem yaptı. “Bekle çocuğum bayramda geleceğim, Eş durumu açılımı istiyoruz, Tek suçumuz evli olmak, Biz de eve dönüş yasası istiyoruz, Eşimin yanına verin 3 değil 13 çocuk olsun, Telefon ve internet evliliği istemiyoruz” yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 50 öğretmen, bakanlık bahçesinde biraraya geldi. Eyleme Türk Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Eğitim-İş Sendikası ve Eğitim Bir-Sen destek verdi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ailesine bağlı olduğunu ve sık sık İstanbul'a gittiğini dile getirerek, öğretmenlerin de aile bağlarını güçlendirmek zorunda olduğunu defalarca kendisine anlattıklarını söyledi. Bakanlığın 2009'da atamalarla ilgili il emrini uygulama kararını aldığını fakat 2010'da bunun kaldırıldığını hatırlatan Koncuk değişikliğin ne anlama geldiğini kimsenin anlamadığını kaydetti. 10 yıldır bir araya gelemeyen aileler olduğunu dile getiren Koncuk il emrinin tekrar uygulamaya konulmasını istedi.

Yüzükleri attılar

Öğretmenlere karşı adaletsiz uygulamalar olduğunu savunan Koncuk 'yarı yolda bırakılan öğretmenlerin' referandum da 'hayır' diyeceklerini ifade etti. Çocuklarıyla birlikte bahçede bekleyen öğretmenler, 'Allahın emriyle evlendik, il emriyle ayrıldık' şeklinde slogan atarak temsili olarak taktıkları yüzüklerini çıkartıp bahçeye fırlattı.

Geri getirilsin

Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven de yaptığı konuşmada, öğretmenlerin aile kurma hakkı tanınmadığını söyleyerek il emri uygulamasına geri dönülmesini istedi. Şırnak'ta görevli öğretmen Fatma Göktaş da kılavuzda yer verilmeyen il emrinin geri getirilmesini istedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri