Bedelli ve tek tip

'Bedelli gündemde yok'

Bir gazetecinin “tek tip askerlik” ile ilgili çalışmalar konusundaki sorusu üzerine Gönül, “Teknik çalışmalar Genelkurmay tarafından tamamlandı ama kanun tasarısı aşamasına gelmedi” dedi. “Hükümetin teknik çalışmayla ilgili görüşünün” sorulması üzerine Gönül, şunları söyledi:
“Bakanlıklara sormadan hükümet görüşü teşekkül etmez. Bakanlıkların görüşü alınmadan Bakanlar Kurulu'nda kanun tasarısı haline gelip imzaya açılmıyor. Şu aşamada herhangi bir bilgi vermemiz, sonradan değişecek bir hususu söylememiz manasına gelir diye söylemiyoruz.”

'İşareti bugün beklemiyoruz'
Gönül, Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanlığı'ndan bedelli askerliğe yönelik yeni rapor istediğine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine, şunları kaydetti: “Ancak Genelkurmay'ın ihtiyaç gösterdiği asker miktarından daha fazlası celp olursa ilgili madde kendiliğinden yürürlüğe girecek. Bugüne dek bu olmadı, sebebi de 2004'te hükümetin aldığı bir kararla, kanunun kendisine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanarak, askerlik süresini kısaltmasından dolayıdır. Süre kısalınca asker mevcudu da yüzde 17 azaldı.
Bu bakımdan Genelkurmay'ın, 'Celp fazladır, bedelliyi uygulayın' diye bir işaretini bugün beklemiyoruz. Bu nedenle hep 'gündemde değil' diyoruz.”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri