Bedelli Askerlik Bekleyenlere Müjde!!

Ekonomik Koordinasyon Kurul toplantısına katılan sendikalardan bedelli askerlikle ilgili teklif geldi.

Ekonomik Koordinasyon Kurul toplantısına katılan sendikalardan bedelli askerlikle ilgili teklif geldi. Memur-Sen raporunda, 'Bedelli askerlik uygulaması yeniden gündeme alınmalıdır' teklifi yaptı.

EKONOMİK Koordinasyon Kurul toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Toplantıda sendika ve sivil toplum kuruluşları, küresel ekonomik krizin Türkiye'ye olası etkilerini azaltmak amacıyla hazırladıkları raporları sundular. Memur-Sen'in sunduğu raporda, TSK'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların hızlandırılması gerektiği ifade edilerek, 'Niceliksel büyüklük yerine silahlı kuvvetlerin, hareket ve sonuç alma kabiliyeti açısından yüksek niteliğe sahip olması sağlanmalıdır. Bu çerçevede profesyonel askerlik kavramı ve bedelli askerlik uygulaması yeniden gündeme alınmalıdır' denildi.

FIRSATÇILARA İZİN VERİLMEMELİ

TÜRK-İŞ'İN raporunda ise şöyle denildi: 'Kriz fırsatçılığına izin verilmemeli. Kriz bahane edilerek yapılmak istenen işsizleştirme, işsizlik tehdidiyle ücret düşürme ya da çalışanları mağdur edecek uygulamaların önüne geçilerek, çalışanların kazanılmış haklarına kesinlikle el uzatılmamalı.' Toplantıya, Devlet Bakanları ve Başbakan Yardımcıları Nazım Ekren ve Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen, Nimet Çubukçu, Mehmet Şimşek, Murat Başesgioğlu, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım Bakanı Mehdi Eker katıldı. Toplantıda işçi sendikaları, TİSK, TZOB, TESK, Toplum Gönüllüleri Vakfı yöneticileri de bulundu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 'Küresel krizin en önemli ve kitlesel etkisinin, işsizlik ve hane halkı gelir kaybı olarak tezahür edeceğinin beklentiler arasında yer aldığını' bildirdi. Ekonomide yaşanan istikrarlı büyüme süreciyle, bunun yanında ortalama hane halkı gelirleri ve harcamalarının artığını, yoksulluğun azaldığını ve gelir dağılımının iyileştiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: 'Yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, işsizlik arzuladığımız oranlarda gerilememiştir. Ancak istihdamdaki artışın karşılanmış olması, düşen enflasyon ortamında işsizliğin daha yüksek seviyelere çıkmamış olması da önemli başarıdır.

GAZ ZAMMI AÇIKLAMASI

ÖTE yandan Başbakan Erdoğan, doğalgaza yapılan yüzde 22 oranındaki zam ile ilgili olarak, 'Bu zammı biz yapamayacak olsaydık bunun faturası diğer alanlardan çıkacaktı' dedi. Erdoğan, Başbakanlık'ta kabul ettiği Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora ile ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, doğalgaz zammının 6 ay önce petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak yapıldığını kaydetti. 'Petrol fiyatlarının düşmesi martta doğalgazda kendini gösterecektir' diyerek, mart ayında indirime gidileceğini açıkladı.

Habervitrini.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri