Becayiş Uygulaması Her Yıl Yapılmalıdır

Becayiş Uygulamasının Kapsamı Genişletilmeli ve Her Yıl Yapılmalıdır

 

Milli Eğitim Bakanlığı , özür durumundan yer değişikliği yapamayan öğretmenlerle bunların görevli oldukları kurumlara atanmak isteyen diğer öğretmenler için karşılıklı yer değişikliği yaptı. 

 

Bakanlık, özür durumu atama sorununu ve mağduriyetleri bu yolla çözme yoluna gitti. Başarılı bir uygulamaydı. Hem özür durumu atamalarını yaptı hem de yer değiştirmek isteyen öğretmenlere fırsat tanıdı. Her iki taraf da bu durumdan memnun kaldı. 

 

Bu uygulama her yıl özür durumu atamalarında kullanılabilir. Fakat benim önerim bu uygulamanın kapsamının genişletilmesi. 

 

İl dışı yer değişikliği isteyip de yer değiştiremeyen birçok öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerin birbiriyle yer değiştirmesi bence gayet güzel bir uygulama olacaktır ve her yıl da uygulanmalıdır. Öğretmenlerimiz mutlu olacağı ve çalışmak isteyeceği illerde, okullarda çalışmalıdır. 

 

 Tabi ki bu uygulama için belli şartlar, belli kurallar konmalıdır. Aşırı yer değişikliği eğitim sistemini olumsuz etkileyebilir. Fakat yaz aylarında yapılacak bu değişiklikler, öğretmenlerimiz için olumlu bir kazanım olacaktır.

 

Buradan Meb yetkililerine seslenmek isterdim ama artık onlara seslenmiyorum. Çoğu konuda bizi duymuyorlar çünkü. Yazılarımızı okusalar da okumamış gibi devam ediyorlar. O yüzden buradan sendika yöneticilerine sesleniyorum: Bu konuda girişimleri başlatalım ve öğretmenler tarafından olumlu bir kazanım olacağını düşündüğüm bu uygulamanın başlatılması için gerekli girişimleri yapalım.

 

Sizler de konu hakkındaki görüş ve önerilerinizi yorum yaparak bizlere sunabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum… 

 

İLKER ÖZTÜRK / ÖĞRETMENLER.BİZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri