BDT EĞİTİMİ

BDT eğitimi almak istiyorum. Fakat yaptığım araştırmalar sonucu bu eğitimi almadan önce yapılması gereken en önemli şeyin konu ile ilgili bilgi sahibi olmak olduğunu öğrendim.

BDT eğitimi almak istiyorum. Fakat yaptığım araştırmalar sonucu bu eğitimi almadan önce yapılması gereken en önemli şeyin konu ile ilgili bilgi sahibi olmak olduğunu öğrendim. Yararlı bir BDT eğitimi almak için, eğitim öncesi bilmeniz gereken önemli bilgileri sizin için bir araya getirdim.

BDT Eğitimi Nedir?

Açılımı “Bilişsel Davranışçı Terapi” olan BDT, dünyada en çok kullanılan ve olumlu dönüş alınan terapi yöntemlerinden biridir. Üniversitelerin psikoloji ile ilgili lisans programlarında eğitim almış olan psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman gibi alanında uzman olan kişiler üzerinde BDT eğitimi öncesi ve sonrası yapılan testlerde anlamlı bir fark olduğu; bilişsel ve davranışsal terapi eğitimi alan uzmanların klinik pratiklerinde daha başarılı olduğu görülmüştür. BDT eğitiminin amacı; hem teorik bilgiyi hem de vaka uygulamalarını detaylı olarak anlatarak kişileri BDT ile danışan görmeye hazırlamaktır.

BDT Eğitiminde Neler Öğreneceğim

Her eğitimin bir amacı olduğu gibi BDT eğitiminin de bir amacı ve belirli hedefleri vardır. Bilişsel davranışçı terapi eğitimi alan bireyler;

  • Bilişsel davranışçı terapi ile ilgili derinlemesine bir teorik bilgi edinir ve pratik terapi uygulama becerisi kazanır.
  • Depresyon, anksiyete, obsesif kompülsif bozukluklar, travma sonrası stres bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi konularda terapi öğrenir.
  • Daha sağlıklı kişisel ve mesleki ilişkiler kurabilmek ile ilgili beceri ve teknikleri öğrenir.
  • Vakalar için temel bilgi yapılarını kullanarak fikir geliştirmeyi öğrenir.
  • Klinik pratikte daha etkili ve etkin olabilecek bir yaklaşıma sahip olur.
  • Hasta patolojisinin; korku, kaygı ve diğer yıkıcı duyguların gerçek doğasını anlar.

Eğitim Programı ve Kayıt ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Konuların modüller halinde verildiği eğitimin uzun bir kısmını teori, geri kalanını ise pratik uygulama oluşturmaktadır. BDT eğitimi günlük saati ve eğitim günleri kurs aldığınız kuruma göre değişiklik gösterse de hepsinin içeriğinde ileri bilişsel davranışçı terapi teorik bilgisi, uygulamaları, vaka paylaşımları ve katılımcı seansları yer almaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri