BDP konvoyu geri dönüyor

Diyarbakır'dan ve farklı illerden gelen BDP heyetinin Dörtyol'a geçişlerine izin verilmedi. Pazarlıklar sonuç vermeyince heyet Diyarbakır'a dönme kararı verdi.

Grubun dönüş kararı almasına rağmen ilçede gerginlik bitmedi. Ülkücü ve Kürt kökenlilerin oluşturduğu iki grubun karşı karşıya gelmesi güçlükle engellendi.

Alpaslan Türkeş Parkı'nda öğlen saatlerinde toplanmış olan 500 kişilik grup, dönüş kararının duyulmasının ardından Fethibey Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Türk bayrakları taşıyan, ellerinde taşlar ve sopalar bulunan grup, Yeşilbağ Mahallesi Mezbahane mevkiine doğru giderken, burada bulunan Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşlar da, karşı yürüyüşe geçti.

Her iki grubun karşılaşması polislerin girişimleriyle engellendi.BDP'nin Hatay il yöneticileri de, grupların karşılaşmalarını engellemek için büyük çaba gösterdi. Fethibey Caddesi'ndeki grupla konuşan Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu, “Ben Türk Bayrağı taşıyan kimseye gaz sıktırmam, cop vurmam, gidin buradan” dedi. Grup, bu konuşmanın ardından Yavuzyolcu'yu alkışlayıp, dağılır gibi yaptı. Ancak, gruptan bazı kişilerin söylemleri nedeniyle bir anda farklı sokaktan yürümeye kalkışıldı. Ancak, polis barikatını aşamayan grup, ara sokakta beklemeye başladı. Böylece, her iki grubun karşılaşması ve çıkması muhtemel olaylar engellendi.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri