Bazı YİBO'lar kapanacak

Öğrenci sayısı 100 ün altında ki Yibo'lar kapatılıyor.. İlköğretim Genel Müdüründen , ilköğretim personeli adına bir istek..

Milli Eğitim Bakanlığı radikal bir karara imza atarak öğrenci sayısı 100 ün altında ki YİBO'ları kapatma kararı aldı.

Konuyla ilgili resmi yazı Valiliklere gönderildi..

Bunun yanında İlköğretim Genel Müdürlüğü Yibolar için büyük bir çalıştay yapmaya hazırlanıyor.
İlköğretim Genel Müdürü Sayın İbrahim ER den aldığımız bilgilere göre, önümüzde ki günler de Şırnak ın " Beytülşebap" ilçesinde sendika temsilcilerinin de katılımıyla bir çalıştay düzenlenecek.
Bu çalıştay da Yiboların bütün sorunları masaya yatırılacak.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde basına yansıyan "MEB Yiboları Fişliyor mu " haberi ve konusunu Genel Müdüre sorduk..

Gayet samimi cevaplar veren Genel Müdür Sayın ER;

" Bütün personelimizin elimizde sendika bilgileri zaten mevcut, yapacağımız çalıştaya sendikalardan temsilci çağırmak için sendikal dağılımlara baktık.. Bir kaç ilde sorun olduğu için o illerden sendikal bilgiler istendi... Konunun özeti budur .. " dedi.

İbrahim ER , ilköğretim okullarının hizmet alım ihalesi için gönderilen ödeneğin 2010 ödeneği olduğunu, 2011 yılı ödeneğinin de hizmet alımı için ayrıca 2011 yılı içerisinde illere gönderileceğini belirtti.

İlköğretm okullarına hizmet alımı noktasında MEB tarihinde bir ilke imza atan Genel Müdür Sayın ER i canı gönülden kutluyoruz.

Bunun yanında ilköğretim personeli ve özellikle , ilköğretim de görev yapan idareciler ile , ikili eğitim yapan okullarımızın idarecilerine yönelik yeni hazırlanan ek ders taslağında bir iyileştirme olmaması hususunda ki sıkıntı ve şikayetleri Sayın Genel Müdürümüzün dikkatine sunuyoruz.

İlköğretimin bütün sorunlarına yerinde müdahele eden ve son zamanlarda ki çalışmalarını yakınen takip edip takdir ettiğimiz Genel Müdürümüzün; görev yükü itibariyle ortaöğretim okullarının idarecileri ile aralarında fark bulunmayan ilköğretim okulu idarecilerinin ek ders ücretlerinde ki dengesizliğe de bir çözüm bulması temennisiyle..


Kamuoyunun bilgisine sunulur.


kamudan.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri