Bayrakları görünce anladı

İskenderun'da şehit düşen polis memuru İbrahim Darıcı'nın hacca giden anne ve babası acı haberi 18 gün sonra öğrendi. Haccın bitmesinin ardından ilk kafileyle Gaziantep'e gönderilen Hatice-Mustafa Darıcı çifti, Araban ilçesindeki evlerinin bulunduğu mahal

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde geçen 27 Kasım günü PKK'lı teröristlerin şehit ettiği iki polisten Gaziantepli 37 yaşındaki İbrahim Darıcı'nın dün hacdan dönen annesiyle babası, kendilerinden 18 gün gizlenen acı haberi alınca yıkıldı. Suudi Arabistan'da hac görevini tamamlayan 60 yaşındaki Hatice ve 67 yaşındaki Mustafa Darıcı çifti, Diyanet görevlileri tarafından ilk fırsatta Türkiye'ye gönderildi. Kafile başkanı, baba Mustafa Darıcı'ya, "Oğlun çatışmada yaralandı, önemli bir şeyi yok. Sizi birkaç gün erken göndereceğiz" dedi. Gaziantep'e ilk kafileyle gönderilen Hatice ve Mustafa Darıcı çifti, dün saat 00.30'da havaalanına indi. 7 çocuklarından biri olan İbrahim'in şehit edildiğinden haberleri olmayan Hatice ve Mustafa Darıcı çifti, aralarında Gaziantep'in Araban İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Hasan Doğru'nun da bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Darıcı çifti, yakınlarıyla kucaklaştı, ardından Araban'daki evlerine doğru yola çıktı.

İmam arkadaşı söyledi

Yaklaşık 50 aracın yer aldığı, ambulans ve sağlık ekibinin de bulunduğu konvoyla 2 saat uzaklıktaki Araban'a ulaşan Darıcı çifti, evlerinin bulunduğu sokağın Türk bayraklarıyla donatıldığını görünce, komşularının da karşılama için bayrak astığını sandı. Tekbirlerle karşılanan Darıcı çifti, oğullarının şehit olduğu haberini, yine Türk bayrağı asılı evlerine ulaştığında öğrendi. Darıcı çifti, kendilerini karşılayan çocuklarının gözyaşı dökmesi, gelinleriyle torunlarını görmelerine karşılık, polis oğullarını karşılarında bulamadı. Bu sırada Yeşilova Camii imamı Arif Elmascı, arkadaşı olan Mustafa Darıcı'ya, oğlu İbrahim'in şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi. Bu haberle fenalık geçiren Darıcı çiftine hazır bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan anne Hatice Darıcı'ya sakinleştirici iğne yapılarak sabaha kadar uyutuldu.

Bir umut yaşatmıştım

Acı haberi aldıktan sonra sabah ilk iş mezara giden anne Hatice Darıcı, oğlunun mezarına kapanıp, Kürtçe ağıtlar yaktı. Acılı baba Mustafa Darıcı ise "Havaalanında kalabalığı, Araban'a geldiğimizde evde ve sokaktaki bayrakları görünce anladım. Ama şehit olduğu haberi söylenene kadar içimde yine bir umut yaşatmıştım. Acımız çok büyük" diye konuştu.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri