Baykal'ı Köşk'te kabul eden Gül: Anayasa, geniş katılımla değişmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, muhalefet liderleriyle görüşme trafiğinin ilk durağında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la Çankaya Köşk'ünde bir araya geldi.

Baykal'a Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ekseninde yaşanan son gelişmeleri aktaran Gül, Anayasa değişikliği konusunda şunları kaydetti: "Anayasa, kapsamlı ve geniş katılımlı bir şekilde değişmeli. Ülkenin tüm sorunlarını giderici nitelikte bir reform olmalı."



Baykal, dün 18.00'de Gül'le baş başa görüştü. 1,5 saat süren görüşmede terör sorunu ve Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri ele alındı. Görüşmede Anayasa değişikliğinin de gündeme geldiği bildirildi. Gül, Anayasa'nın geniş katılımla değiştirilmesi gerektiğini aktardı. Baykal ise cumhurbaşkanlığı görev süresinin son yapılan Anayasa değişikliğiyle kısaldığına dikkat çekerek bu konuda geri adım atmanın etik olmayacağını belirtti. Gül, bu konuda Meclis'in iradesine saygılı olduğunu kaydetti. Baykal, Köşk çıkışında yararlı bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Bu arada Gül, bugün saat 15.00'te Bahçeli'yi kabul edecek. Yarın da Türk'ü Köşk'te ağırlayacak. Türk, davet üzerine Avrupa Parlamentosu'nun bir toplantısı için gittiği Strasbourg gezisini yarıda kesti. DTP'nin, Gül'e sunulmak üzere Kürt sorununun çözümü konusunda ayrıntılı bir rapor hazırladığı belirtiliyor.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri