Başörtüsü zulmü Ankara Üniversitesinde hortladı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın başörtülü öğrencilerin sorunsuz bir şekilde üniversitelere girebileceğini açıklamasının üzerinden aylar geçmesine rağmen Ankara Üniversitesi yasağı sürdürmekte ısrar ediyor.

 

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencisi Ü.Ö başörtülü olduğu gerekçesiyle derslere giremiyor. Dün öğlen saatlerinde okula gelen öğrenciye özel  güvenlikçiler engel olarak başörtülü içeri girmenin yasak olduğunu iddia ettiler. Ü.Ö ise beraberindeki avukatlar ile birlikte tutanak tutturdu.  Özelgüvenlikçinin başörtülü içeri girilmesinin yasak olarak değerlendirmesi ise dikkat çekti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın başörtülü öğrencilerin sorunsuz bir şekilde üniversitelere girebileceğine ilişkin açıklamalarının üzerinden aylar geçmesine rağmen Ankara Üniversitesi'nde başörtüsü zulmü devam ediyor. Üniversite'nin Dışkapı'da bulunan Ziraat Fakültesi Giriş Kapısı'ndan sorumlu özelgüvenlik mensupları başörtülü öğrenci Ü.Ö'yü içeri almadı. Tarım Ekonomisi Birinci Sınıf Öğrencisi Ü. Ö. beraberindeki avukatı Mazlumder Genel Sekreteri Şerife Arıman ve IHH Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan ve Mazlumder Üyeleri ile üniversitenin kapısına gelerek açıklama yaptı. Önce kampüse girmeye çalışan  öğrenciye özelgüvenlikçiler içeri almayarak, 'başörtülü öğrencilerin içeri girmesi yasak' diyerek engel oldular. Özel güvenlikçinin başörtülü içeri girilmesinin yasak olarak değerlendirmesi ise dikkat çekti.

Ü. Ö. Avukatı Mazlumder Genel Sekreteri Şerife Arıman, yaptığı açıklamada eğitimin temel insan hakkı olduğunu ve Anasaya ile teminat altına alındığını belirterek, üniversitelere başörtüsü ile girmenin herhangi bir yasayla engellenmediğini söyledi. Arıman, Anayasa'nın ilgili maddelerinin güvenlik görevlilerinin cezayı hiçbir şekilde öngöremeyeceğini ifade ederek, "Siz hiçbir mevzuatta yer almayan bir uygulama yapıyorsunuz. Aynı zamanda eğitim-öğretim hakkına da engel oluyorsunuz. Hiç kimse eğitim öğretim hakkına engel olamaz. Arkadaşımızın girmesi için herhangi bir engel yok. Kanunsuz bir emri uygulamaya kalkıyorsunuz. İçişleri Bakanlığı'nın da özelgüvenlikçilereilişkin talimatı var. Özelgüvenlikçiler kendilerine yeni bir görev tanımı yapmış oluyorlar" diyerek tepki gösterdi. İçeri alınmayan Ü. Ö. ve beraberindeki avukatları özelgüvenlikçilerinuygulamalarına karşı tutanak tutturdu. Ü. Ö önümüzdeki günlerde ise Ankara Üniversitesi Rektörü, Fakülte dekanı ve ilgililere ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.
 haber 7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri