Başkent, Tatilin Ardından Yeni Haftaya Sanatla “Merhaba” Diyecek

Kurban Bayramı süresince kültür ve sanat etkinliklerinden uzak kalmayan Başkentliler, yeni haftaya da tiyatrodan operaya; sanatla girecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu, sezonun yeni oyunlarından “Genç Osman”ı, 16 Aralık'ta Büyük Tiyatro'da, “Fosforlu Cevriye”yi ise hafta boyunca Akün sahnesinde tiyatroseverlerle buluşturacak.

-Ankara Devlet Opera ve Balesi ise opera ile çok sesli müziği tanıtıp sevdirmeyi amaçlayan ve pek çok klasik eserin aryalarından oluşan “Öylesine Bir Dinleti” adlı gösteriyle 16 Aralık'ta sanatseverlerin karşına çıkacak.

ANKARA (ANKA) - Kurban Bayramı süresince de kültür ve sanat etkinliklerinden uzak kalmayan Başkentliler, yeni haftaya da tiyatrodan operaya; sanatla girecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu, sezonun yeni oyunlarından “Genç Osman”ı, 16 Aralık'ta Büyük Tiyatro'da seyircisiyle buluşturacak. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği eserin müziklerini Can Atilla'nın hazırladı. Oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Mehmet Akay, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Necmettin Efe Ünal, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör ve Nejat Armutçu rol alıyor.
Küçük Tiyatro ise çocuk oyunu ”Küçük Bir Mucize”yi, 16 ve 17 Aralık'ta miniklerle buluşturacak. “Şahane Düğün” de hafta boyunca aynı sahnede izlenebilecek.
Akün Sahnesi, bu sezonun gözde oyunlarından, Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun “Fosforlu Cevriye”ye hafta boyunca ev sahipliği yapacak.
Hasan Erkek'in yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Eşik", 16-18 Aralık tarihleri arasında Altındağ Tiyatrosu'nda sahnelenecek.
Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kukla oyunu “Kırmızı Başlıklı Kız”ı, 16-18 Aralık tarihlerinde, Stüdyo Sahne Gogol'un dünyaca ünlü yapıtı “Bir Delinin Hatıra Defteri”ni 16 Aralık'ta, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, "Kasimir ve Karoline"nı 17 ve 18 Aralık'ta, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi de Bertolt Brecht'in yazdığı, Ahmet Cemal'in çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün yönettiği “Galilei'nin Yaşamı”nı, hafta boyunca izleyenleriyle buluşturacak.

-OPERA VE ÇOK SESLİ MÜZİK AYNI ESERDE-

Ankara Devlet Opera ve Balesi ise, opera ile çok sesli müziği tanıtıp sevdirmeyi amaçlayan ve pek çok klasik eserin aryalarından oluşan “Öylesine Bir Dinleti” adlı gösteriyle 16 Aralık'ta sanatseverlerin karşına çıkacak.
Klasik eserler, “4. Murat” adlı opera 15 Aralık'ta, Giselle adlı bale de 18 Aralık'ta Ankara Devlet Opera ve Bale sahnesinde olacak.
Ankara Devlet Opera ve Balesi ayrıca ay boyunca, “Manon Lescaut”, “Cosi Fan Tute”, “Kırmızı Ev” ile “Anna Karenina” adlı eserleri de sanatseverlerle buluşturacak.

-SERGİ SALONLARI ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR-

Başkent, çeşitli salonlardaki sergilerle de sanatseverlerin ilgisini çekecek. Düriye Küçükkurt ve Ahmet Akgün'ün karma resim sergisi, 19 Aralık'a kadar Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'nde, Hülya Özyıldız'ın ebru sergisi de 12 Aralık'a kadar Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi'nde görülebilecek.
Grup Sanat Galerisi, ünlü ressam Hayati Misman'ın eserlerinin yer aldığı sergiye 13 Aralık'a, Galeri Soyut, Rafet Van'ın resim çalışmalarına 24 Aralık'a kadar ev sahipliği yapacak.
Arda Sanat Galerisi'nde de “Ustalardan Karma Sergi” 2 Ocak 2009 tarihine kadar devam edecek. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri