Başkent bu hafta donacak

Başkent bu hafta donacak

Ankara’da bu hafta hava sıcaklıkları 15 dereceye kadar düşecek. Yetkililer, vatandaşları aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları ve mümkün olduğunca toplu taşım araçlarını kullanmaları yönünde uyardı.BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Ankaralıları aşırı soğuk ve kuvvetli buzlanmaya karşı uyardı. Bu hafta hava sıcaklığının -15 derecelere kadar düşeceğini bildiren yetkililer, vatandaşlardan aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamalarını ve mümkün olduğunca toplu taşım araçlarını kullanmalarını istedi. Devlet Meteoroloji İşleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu hafta Ankara aşırı soğuk ve kuvvetli buzlanmanın etkisinde olacak. Hava sıcaklığının, Pazartesi gündüz -3, gece -9, Salı günü gündüz -6, gece -10 dereceye inmesiyle birlikte yoğun kar yağışı olacağını belirten yetkililer, Çarşamba günü sıcaklığın gündüz -6, gece -13 derece, Perşembe günü de gündüz -5, gece de -15’lere kadar düşeceği uyarısında bulundu.
ASKİ: Sayaçlar donabilir
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri defalarca trafiğe çıkacak araçlarla ilgili vatandaşlara yaptığı uyarıyı yineledi. Açıklamada şöyle denildi:
“Vatandaşlar, mevsimin ağır hava koşullarını göz önüne alarak, aşınmış lastiklerle ve kış koşullarına uygun olmayan araçlarıyla trafiğe çıkmasınlar.  Ankaralılardan ricamız, yapılan tüm uyarıları dikkate almaları ve mümkün olduğunca toplu taşım araçlarını tercih etmeleridir.”
Öte yandan ASKİ yetkilileri de aşırı soğuklara karşı su sayaçlarının donmaması için gerekli önlemlerin alınması uyarısında bulundular. Yetkililer, sayaçların donması halinde ateş ve sıcak suyla müdahale etmemelerini önererek, böyle durumlarda ASKİ’nin aranması gerektiğini kaydettiler.

 Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri