Başbakan'ın 'görmeyin' dediği haber!

Bu haber tüm medyanın gözünden kaçtı. Ya da zaten haberin gözden kaçmasıydı istenen... İşte gündemi belirleyen bomba haberimiz;

 

GAZETECİLER.COM

Gazeteciler.com'un dün imza attığı NTV'deki gizli sansür haberi gündemi belirledi. Başbakan'ın danışmanları "100 bin Ermeni'yi kovarız' sözünün etkisini azaltmak için gerekenin yapılmasını NTV'den rica ettiler. NTV de haberi görmedi. 

HACER ALKAN'IN İDDİASINI CAN DÜNDAR DOĞRULADI

Haberi Gazeteciler.com yayın yönetmeni Hacer Alkan vermişti. Alkan'ın iddiasına göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "100 bin Ermeniyi sınırdışı ederiz" sözü gürültü koparınca Ankara devreye girmiş ve haberin etkisini azaltmak için rica telefonları açılmıştı.

O ricayı yerine getiren kurumladan biri de NTV olmuştu.

Alkan bu iddiasına kanıt olarak da Can Dündar'ın anonslara rağmen programa çıkmamasını gösterdi. 

Can Dündar bugünkü köşesinde  Alkan'ın iddiasını doğruladı ve "Asıl acıklı olan, danışmanlarının Başbakan'ı dizginleyemeyip bu sözlerin medyada yer almaması için sarf ettiği nafile çabaydı. Tabii sonuçsuz kaldı." diye yazdı.

GAZETECİLER.COM GÜNDEM YARATTI

Objektif ve tarafsız duruşu ile medyada ağırlığı olan NTV'nin sansürcü olduğunun ortaya çıkması haber kanallarının da diline düştü.

CNN Türk'te "Medya Mahallesi" programında Ayşenur Arslan, NTV'deki sansürle ilgili olarak önce gazeteciler.com'un haberini arkasından da buna kanıt olan Can Dündar'ın bugünkü yazısını verdi.

Medya Mahallesi programına katılan, Yılmaz Özdil, sansür karşısında şaşkındı...

-"Bence Can Dündar bununla ilgili bir belgesel patlatsın" dedi...

Peki Doğan grubuna öyle 'sansür' ricalar geliyor muydu?
Yılmaz Özdil hiç böyle bir durumla karşı karşıya kalmış mıydı?
Özdil'in verdiği yanıt şöyle oldu;
"-Hürriyet ve star ana haberde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık, yaşamadık. Özgünlük içinde çalışılan bir müessese doğan grubu. Hukuki sınırlar içerisinde istediğimizi yazabilme özgürlüğüne sahibiz. Bunun dışında biz bir şey yaşamadık."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri