Başbakan'ı taşıyan helikoptere füze ikaz sistemi takılıyor

Terör örgütü PKK'nın elinde bulunan karadan havaya güdümlü füzeler, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü yeni tedbirler almaya yöneltti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nın envanterindeki Skorsky S-92 A'nın da aralarında bulunduğu 6 helikoptere füze ikaz sistemleri takılacak. İlk aşamada, TOBB tarafından alınan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kullanması için Emniyet'e hibe edilen Skorsky S-92 ile biri Diyarbakır'da, 4'ü Ankara merkezde bulunan Skorsky S-70 helikopter, füze ikaz sistemleri ile donatılacak. Bu amaçla Emniyet'in 2009 yılı bütçesine 5 milyon YTL kaynak konuldu.

Bütçenin yeterli olması halinde polisin elindeki diğer helikopterler de füzeye karşı korumaya alınacak. Bunlara, HEWS adı verilen sistemin monte edileceği belirtiliyor. Projeyi yürütmesi beklenen ASELSAN'ın bugüne kadar Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'na ait taarruz ve genel maksat helikopterlerine 288 füze ikaz sistemi taktığı bildirildi. Emniyet kaynaklarına göre terör örgütünün elinde 80-90 dolayında Rus yapımı SA-7 füzesi ile 5 adet Stinger füzesi bulunuyor. Karadan havaya güdümlü SA-7 füzeleri 2 bin 800 metre etkili menzile sahip. Stinger füzeleri ise 6 kilometre menzile sahip.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri