Başbakan'dan talimat: Ne varsa silin!

Başbakan Erdoğan, internet andıcıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bürokratların Başbakanlık arşivinde 28 şubat temizliğine başladığını belirten Başbakan, ordu ve devlet içindeki cuntacıların kararlılıkla ayıklanacağını anlattı.

Başbakan Erdoğan düğmeye bastı; Başbakanlık'ta 28 Şubat temizliği başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, hazırladıkları internet andıcında Başbakanlığı işaret etmiş ve "Andıcı hazırlama direktifini 2000 yılında Başbakanlık'tan aldık" demişti.

BAŞBAKAN : NE VARSA SİLİN
Andıç talimatı 2000 yılı arşivinde de bulunamayınca, Genelkurmay'dan direktifin tam tarih ve numarası istendi. Bir yandan cevap beklenirken; diğer yandan Başbakan Erdoğan, yönetmelik ve genelgelerden 28 Şubat'ın izlerinin hemen silinmesini istedi.

BÜROKRATLAR 28 ŞUBAT'IN İZİNDE
Başbakan'ın talimatı üzerine Bürokratlar, tekrar arşive girdi. 55, 56 ve 57. hükümetler döneminde çıkarılan yönetmelik ve genelgeler tek tek raflardan indirildi.

MUĞLAK İFADELER İPTAL EDİLİYOR
İncelenen o dosyalarda, irtica ile mücadeleyle ilgili muğlak ifadeler aranıyor. Eğer muğlak ifade içeren talimat, plan, genelge ya da yönetmelik bulunursa hemen iptal edilecek; başka andıçlara dayanak olmasın, gelişigüzel insanlar fişlenmesin diye...

''LEKELİ OLANLARI BARINDIRMAYACAĞIZ"
Başbakan'ın üzerinde durduğu bir başka nokta da ordu içindeki cuntacıların ayıklanması. Başbakan, kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

BAŞBAKAN : YANLIŞ TİPLER AYIKLANACAK
Güçlü bir Türkiye için çalıştıklarını anlatan Başbakan, "Ordu ve devlet bünyesindeki yanlış insanlarla bu hedefe ulaşılamaz" dedi.

http://www.habervaktim.com/haber/93889/basbakandan_talimat_ne_varsa_silin.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri