Başbakan'a "Yılın Lideri" ödülü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnan'da ödül töreni öncesinde konuştu. Başbakan Erdoğan'a, Arap Bankalar Birliği tarafından ''Yılın Lideri'' ödülü verildi.

İşte Erdoğan'ın Lübnan'daki o konuşması:

"Küresel finans krizi Türkiye'yi teğet geçecek" dedim. Bu ifademle dalga geçtiler. "Nasıl olacak da gteğet geçecek" dediler. "En zararla bu işi atlatacağız" dedim. Teğet geçtiği ortaya çıkınca "Başbakan haklı çıktı" demeye başladılar. Güven ve istikrarı ekonomide hedef alırsanız, mali disiplindenm taviz vermezseniz krizden az etkilenirsiniz. Banka kaynaklarını hortumlarsanız çökersiniz. Faiz sürekli yükseltilmiştir. Enflasyon faizin sebebi değildir. Faizi ne kadar yükseltirseniz enflasyonu da aşağı düşürürsünüz. Biz bunun meyvelerini alıyoruz. 2010 yılı ilk çeyreğinde yüzde 11.7 oranında artan gayri safi yurtiçi hasıla ikinci çeyrekte yüzde 10.3 oranında büyüdü. Bu oran Türkiye ekonomisini küresel krizden çıkış sürecinde en hızlı büyüyen duruma getirdi. Fitch durumumuzu pozitife çevirdi. Sürekli bir çıkışımız var. Neden? Mali disiplinden taviz vermeyiz.

Kriz sürecinde artan işsizliği hızlı şekilde düşürmeye başladık. İşsizlik oranı hızla geriledii geriliyor. Önümüzdeki dönemde ekonomik büyümeye paralel olarak işsizlik değişecek. Bankacılık ve finans sektörü düşük kredi, kur ve likidite riski krizin olumsuz etkilerini sınırlandırdı. Sıcak para girişini kontrol altına almak şart. Birçok gelişmiş ülke bankalarının yapısı sermaye yapıları kriz etkisiyle bozuldu. Ama bizde banka sektörü devlet yardımı almadan güçlü sermaye yapısını sürdürdü. Yüzde 20 üzerinde sermaye yeterliliğimizle ilk sıradayız. Karlılık artıyor. Bankacılık sektörünün döviz, kur riski yok. Türkiye'ye inanan birçok yabancı yatırımcı krize rağmen kar oranlarını korudu. Sağlam politikalar sayesinde ciddi bir alternatif olduğumuzu gösterdik. Yatırımcılar ülkemize talep gösteriyor. Ekonomin sağlam temellerinden biri olan artan talep riskin en düşük seviyelere inmesini sağlıyor. Bu ülkemize olan güveni de artırıyor. Kredi kuruluşlarının görüşleri de önemli. Türkiye krize karşı dayanıklı olduğunu göstermiştir. 2002-2008 arasındaki sistemimiz krizden kolay çıkmamızı sağladı. Para sermayesine doğrudan yatırım olmak üzere davetimi burada yinelemek istiyorum. Küresel krizi başarıyla atlatan Türkiye cazibesini daha da artıracak. Fırsatı erken değerlendirenler bu süreçte mutlaka kazançlı çıkacaktır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnan'a gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinde, Türkiye ile Lübnan arasında ortaklık anlaşması imzalandı.

LÜBNAN SOKAKLARI KIRMIZI- BEYAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük resmi ziyaret için gittiği Lübnan'da "barış elçisi" gibi karşılanmış, ülkenin dört bir yanını Başbakan'ın gelişi için kırmızı beyaz bayraklarla süslenmişti.

Lübnan'da cadde ve sokaklar, bugün Lübnan'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onuruna Türk bayraklarıyla donatıldı. Lübnan halkı sevgisini göstermek için cadde, sokak ve yolları Türk bayrakları ve Erdoğan'ın dev posterleriyle donattı. Yol kenarlarındaki ilan panolarına asılan Erdoğan'ın ay yıldızlı posterlerinde "Hoş geldin Erdoğan" yazısı yer aldı.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri