Başbakan'a Öğretmen Atamaları ve " Kadro"soruldu

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması için TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Mart ayında öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağını ve sözleşmeli öğretmenlerin ne zaman kadroya alınacağını sordu.

Soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 10/03/2011
 
 Ayşe Jale AĞIRBAŞ
 DSP İstanbul Milletvekili

Kopya skandalı nedeniyle iptal edilerek tekrar gerçekleştirilen 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına giren çok sayıda öğretmen adayı ilk sınava göre 3-5 puan düşük aldığı için kontenjana giremeyerek atanamamışlardır. Kendileri dışında gelişen olaylar nedeniyle mağdur olan adaylar, mutad olarak Şubat ve Ağustos aylarında yılda iki kez gerçekleştirilen öğretmen atamalarını gözönüne alarak, 2011 yılı Şubat ayında atanmayı beklerken Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU, 2011 de 55 bin öğretmen alınacağını ve tamamının Ağustos ayında atanacağını ilan ederek öğretmen adaylarını bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştır. Şubat 2011 içerisinde atama bekleyen öğretmen sayısı 344 bin iken, Haziran ayında mezun olacak 50 bin öğretmen adayı hesaba katıldığında, 2011 yılı Ağustos ayında 55 bin öğretmen 394 bin aday arasından atanacaktır. Bu durum 2010 KPSS sınavı mağdurlarının ikinci kez bir haksızlığa uğramalarına neden olacaktır. Öğretmen adayları Mart 2011 içinde 30 bin ek alım, Ağustos ayında da 55 bin alım yapılmasının adaletsizliğin giderilmesi açısından zorunlu olduğunu, bu yönde bir uygulama beklediklerini ifade etmektedirler.


1. KPSS 2010 sınavının tekrar edilmesi neticesinde küçük puan düşüşleri yaşayarak atanamayan öğretmen adaylarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Mart ayında 30 bin ek öğretmen alımı gerçekleştirilecek midir?

2. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceklerine ilişkin 2008 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK,  2009 ve 2010 yıllarında Sayın Nimet ÇUBUKÇU yazılı ve görsel basına beyanatlar vermişlerdir. Sayın ÇUBUKÇU 13 Mart 2010 tarihinde yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığından onay alındığını, kadroya geçiş taslağının da hazır olduğunu ilk Bakanlar Kurulu toplantısında onaylanıp, TBMM’ye geleceğini ve Nisan ya da Haziran 2010’da yasalaşıp, uygulamanın başlayacağını ifade etmiştir. Hükümet, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceklerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlarının 1 yılı aşkın süre önce verdiği taahhüdü yerine getirecek midir?

personelmep.net
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri