Başbakan'a "Lacoste" düzeltmesi

Bitlis Lacoste'u Çorlu'da üretiliyor iğneden ipliğe her şeyi Fransa'dan


Bitlis Lacoste'u Çorlu'da üretiliyor iğneden ipliğe her şeyi Fransa'dan
Başbakan Erdoğan'ın gömleğini 'Bitlis malı Lacoste' olarak tanıtmasının ardından Lacoste'un üreticisi Eren, “Üretim Çorlu'da, malzeme Fransa'dan geliyor. Ama memleketimiz Bitlis” dedi
00:27 | 13 Temmuz 2010

Yorum yaz
13 yorum Arkadaşına gönderSitene ekleSayfayı yazdırRSSAA+-

SERKAN ARMAN

Türk siyaseti, İtalyan Etro gömleğin ardından Bitlis malı Lacoste gömlekle de tanıştı. Mayıs ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda giydiği Etro marka gömlek, tartışma konusu olmuştu.
Kılıçdaroğlu'nun dünyanın en lüks gömlekleri arasında yer alan ve fiyatı 669 liraya kadar çıkan Etro marka gömlek giymesi, bazı çevrelerce eleştirilmişti. Türk siyasetine şimdi de 'Bitlis malı yerli Lacoste gömlek' girdi.
Srebrenica katliamının 15. yıldönümü anma törenleri için Bosna Hersek'e giden Başbakan Tayyip Erdoğan'ın üzerindeki Lacoste marka gömlek, uçaktaki gazetecilerin dikkatini çekti. Star gazetesinden Şamil Tayyar'ın gömleğini sorması üzerine Erdoğan, “Etro değil, yerli Lacoste. Ben yerli Lacoste takılıyorum. Tekrar ediyorum, yerli Lacoste... Bitlis malı. Orada üretilir, doğru dışarıya gider. Arasında çok fiyat farkı vardır” yanıtını verdi.
Ünlü Fransız markası Lacoste'un Türkiye temsilciliğini Eren Holding yapıyor. Eren Holding, Bitlisli bir ailenin şirketi. Kâğıt, çimento, perakende, tekstil, enerji ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Eren Holding, Lacoste'un yanı sıra Burberry, Calvin Klein ve Swatch markalarının da Türkiye temsilcisi. Şirket, bu markalar arasında bir tek Lacoste'u Türkiye'de üretiyor.

'Kılıçdaroğlu da giyiyor'
Lacoste üretimi, Fransız tekstil firması Devanlay ve Eren Holding ortaklığı ile kurulan 'Devanlay - Eren Tekstil' şirketinin Çorlu fabrikasında yapılıyor. 1991 yılında 20 milyon dolar yatırımla kurulan Çorlu tesisinin üretim kapasitesi yıllık 850 bin adet.
Eren Holding'de perakende işlerine ikinci kuşaktan Mehmet Eren bakıyor.
Mehmet Eren, “Sayın Başbakan'ımız biz Bitlisli olduğumuz için Bitlis malı Lacoste demiştir. Lacoste'a üretim yapan 7 ülkeden biriyiz.
Üretim için iğneden ipliğe tüm malzemeler Fransa'dan geliyor. Çorlu'da sadece montaj işlemi gerçekleşiyor. Çorlu'da gömlek de üretiyoruz. Gömlek fiyatlarımız 120 - 220 TL arasında değişiyor.
Bine yakın Türk işçisi bu işte çalışıyor.
Lacoste markasını tüm dünyada 70 yıldır devlet başkanları giyer. Yalnız Sayın Başbakan değil, Sayın Kılıçdaroğlu da Lacoste gömlek giyiyor. Ayrıca Deniz Baykal'ın ve Cumhurbaşkanı'mız Abdullah Gül'ün de Lacoste gömlekleri var. Hem siyasiler, hem de işadamları yıllardır bizden giyinir” diyor.

Bosna uçağında giydi
Başbakan Erdoğan, Bosna'ya uçmadan önce bir basın toplantısı düzenledi. Gazeteciler uçakta Erdoğan'a gömleğini sordu.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri