Başbakan Erdoğan yargıya gürledi

Başbakan Erdoğan gurup toplantısında yargı cephesinin açıklamalarına patladı

Parti gurubu toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan anayasa taslağını eleştirenlere sert çıktı. Özellikle HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in 'Adeta dalge geçiyorlar' sözlerini değerlendiren Erdoğan, 'bizi tanıyan arkadaşlarımızın bu açıklamaları bizi çok üzdü' dedii
İŞTE BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN GRUP TOPLANTISINDAKİ KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:
Özhan Canaydın spor dünyasında örnek bir insandı.. Tüm ailesine eşine çocuklarına Galatasaray camiasına ve milletimize başımız sağolsun diyorum.
KİBRE SAPLANMADIK
Aşık Veysel'i bir kez daha rahmetle anıyorum. Onun gönül dilini kendimize ilham edindik ve o ışıkla yolumuza devam ediyoruz.. Kendimizi birilerine beğendirme içinde olmadık. Millet bizi beğensin o bize yeter dedik. Siyaset millet için yapılır dedik. Halkı seçimden seçime hatırlayanlardan olmadık. Kibir ve gurur batağına saplanmadık. Elbette eleştirilere dikkat kesiliyoruz. Ama herkes de birebir aynı düşünmek zorunda değildir. Bu doğru da değildir. Biz nasıl herkesin bizimle aynı düşünmesini istemiyorsak başkaları da böyle bir hakka sahip değildir..
Kapsamlı görüşmeler ilk kez yaşanan olaylar. İlk kez bir hükümet toplumun farklı kesimleriyle bir araya geliyor. Politikalarına yön verirken bunları dikkate alıyor. Sanatçının görülemeyeni gördüğüne inanıyor ve ülkenin can yakıcı meseleleri için onların desteğinin hayati derecede önemli olduğunu biliyoruz.

Umuyorum bundan sonra da baharı böyle tek yürek halinde kutlayacağız. Bahar nasıl doğa için yeniden doğuşsa Türkiye'nin de yeni bir yüzle büyüyeceğini diliyorum.
Bazı toplantılarda haddi aşan ifadeler kullandılar. Sorumluluk sahibi olanların özgür siyaset rejinim yol almalarını diliyorum...
Biz en başından itibaren her sorunun bildik mekanizmaların ötesinge geçilmeden çözülemeyeceğini söyledik. Statikoyu devam ettirerek geleceğe yürünemeyeceğini ifade ettik.
Milli birlik sürecini eleştirenler önce kendi özeleştirilerini yapsınlar... Açılım süreciyle ilgili kopartılan fırtınaların yersiz olduğu daha iyi anlaşıldı. Türkiye sanal korkuların etkiisnden kurtuldukça umudunu daha da büyütüyorlar.
Ak Parti Türkiye'nin en büyük yerel kalkınma projelerini başlatmıştır. Sosyal kalkınma anlamında önemli projeleri hayata geçirdik.
Şimdi SODES'i bir GAP projesi olmaktan çıkartıyor ve Türkiye genelinde yayıyoruz. Ama Ankara'dan çıkamayanlar bu süreci göremiyor.
BU ANAYASA YETERSİZ
Süreci zorlaştıran her türlü girişim de tarih karşısında sorgulanmalıdır. Türkiye'yi her anlamda geleceğe taşıyacak yeni bir adımın arefesinde bulunuyoruz. Türkiye mevcut anayasa ile çağdaş uygarlık yolunda istediği hedefe ulaşamıyor. Gereken anayasal değişiklikleri yapmadan ekonomisine iç ve dış politikasına kazanımlar ekleyemez.
Daha üst seviyeleri gözümüze kestirmişsek bunları yapmak zorundayız. Biz dün taslağını muhalefete teslim ettik. Şimdi katkı bekliyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz kapsamı farklı olabilir ama değişim konusunda toplumsal bir mutabakat olduğunu tespit ettik ve adımı ona göre attık.
Bu kabına sığmayan Türkiye' nin ihtiyacıdır.
Kanun önünde eşitlik ilkesi güçleniyor. Pozitif ayrımcılıkg etiriliyor. Özel hayatın gizliliği ve ailenin korunması için son derece çağdaş düzenlemeler taslakta yer alıyor. memurlarımızın uzun süredir mücadelesi verdikleri toplu sözleşme taslakta yer alıyor. YAŞ karrlarıyla ilgili yargı yolu açılıyor. Askeri mahkemelerin sadece askeri suçlarla ilgili davalara bakması getiriliyor. Anayasa Mahkemesi'nin yapısı da yine uluslararası anayasalar temel alarak hazırlandı.
GERİLİM OLSUN İSTEMİYORUZ
HSYK'nın içine bir tane hükümetin kimse giremiyor. Bu dün de var dı bugün de var. Yeni yapılan düzenlemeyle birinci derecede mahkemeler kendileri içlerinden bu seçimi adaylar arasında yapacaklar. Yüksek yargı rahatsız. Sadece ben diyorlar, biz diyorlar, nerden çıktı diyorlar... Birinci derece savcı ve hakimin sizden farkı ne? Bak AB ülkelerine onların yaptığı da böyle. Oralar da bir de parlamento yapıyor bu işi. Hep batı batı diyorsunuz batı böyle yapıyror. Hepsinde de durum bu. Şu anda taslak metinle geçici 15. madde anayasadan çıkartılıyor. Bu düzenlemelerle modern bir anayasa olma konusunda yeniden yapılanıyor. Politik hesap yok ihtiyaçlar esas alınarak taslak hazırlanmıştır. Biz gerilim olsun istemiyoruz... Ne dedik şu kadarını da kürsü belirlesin. bundan neden rahatsız oldun. Yargı kendi içindeki birinci derece mahkemeleri hazmedemiyor.
Bu taslak AB katılım müzakerelerini yürüten güçlü bir ülkenin önünü açacak bir taslaktır...
ANAYASAYI PARTİLER DEĞİL TBMM YAPAR
Anayasaları siyasi partiler değil TBMM yapar. Uzlaşma komisyonunda bir tasarı hazırlanamadığı için TBMM gündemine taşıyoruz. Peki taşıyanlar kim milletvekilleri... Uzlaşmaya yanaşmadıklarını gösteren belgeler var. Yine arkadaşlar dolaşıyorlar... Kapıları çalan yine biziz. Olur ki katkı verirler diye. Diyorlar ki parlamentoda çalışmadılar... böyle sudan bir bahane olur mu? Uzlaşma komisyonuna temsilci istersin göndermezler. Bunlar ipe un seriyor. Ama bizim ipe un sermeye tahammülümüz yok.
BU MECLİS YAPAMAZ DİYENLER ASLINI İNKAR EDİYOR
İkincisi diyoruz ki bu bir taslaktır, tasarı değildir. Daha önce STK'lar ve farklı kesimlerce dile getirilen hususlar dikkate alınmıştır. Bunun içinde MHP'nin de CHP'nin de STK'ların da söylediği şeyler var. Açığız diyoruz; her türlü yapıcı katkıya kadar hafta sonuna kadar açığız.. Ve taslakları kendilerine verdik eleştirilerini beklemeye hazırız. İstiyoruz ki ne istediğimiz tam belli olmadan toptancı bir tavır takınılmasın. Uzlaşma konusunda son derece samimi bir durumdayız. Yüzde 1 ve üzerinde oy almış bütün partiler ziyaret ediliyor. Daha ne yapacaz arkadaşlar.. Biz milletvekili kaydı aramıyoruz. Bu ülkede herkese gidiyoruz.... İStiyoruz ki katılımcı bir anayasayı ortaya koyalım. STK'ları da ziyaret edecekelr. Mümkün olduğu en geniş kapsamda bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Ankara'da 41 medya temsilcisi toplantıya katıldırlar ve onlarla da çalışmayı yürüttüler. Türküye'nin bu talebi artık daha fazla geciktirilemez. Siyaset bugün artık yine samimiyet sınavındadır. Bu meclis anayasa yapamaz demek meclisin ve milletvekillinin kendisnin inkarıdır.
Değişikliği belirsiz bir geleceğe ertelemek haksızlıktır. Ziyaretlerin ardından muhalefetin yaptığı ilk açıklamalar çok aceleci buldum ama ben kapıların kapanmadığına ben inanmak istiyorum. Çekinci davrananları tarih ve millet önünde hesap vereceklerini hatırlatıyorum. Biz ısrarla mutabakata vurgu yapıyoruz. biz kişisel düzenlemeler yapmıyoruz. kendi taslağımızı dayatmıyoruz. Hiç bir erki etki altına almaya çalışmıyoruz. biz evrensel normları kendimize ölçü alıyoruz.
HUKUKU YARALAYAN İFADE KULLNMAYIN
TBMM'nin yapacağı düzenlemeleri kuvvetler ayrılığı ilkelerine aykırıymış gibi gösterilemez. Parlamentonun görevi yasa çıkartmaktır. Hukuku bilen aklı başında hiç kimse hukuku yaralayan ifadelerde bulunamaz.
bugüne kadar millet idaresine gölge düşürmedik. Hem çağdaşlıktan dem vuracaksınız hem de üçüncü dünya ülkelerine has bir gerilime göz yumarsınız.
Bir tarafta Atatürk'ün egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dediğini hatırlatacaksınız ama bu çatıda yasama yapanlara ahlaki olmayan yakıştırmalar yapacaksınız. Avrupa'da olan ileri düzenlemeler varsa türkiye de de olacaktır. biz ayrıcalıklıların değil Türk milletinin ayrıcalığını korumaya çalışıyoruz..
Her fırsatta siyasetçi gibi konuşan yüksek yargı yetkilileri yürütmeyi ele geçirmekten vazgeçmelilerdir. Hele hele yargıyla dalga geçiyorlar açıklamasını çok talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Hele hele ki tanıdıklarımdan böyle yaklaşımlarda bulunması bizi ciddi manada üzdü. Bir çok avrupa ülkesinde Anayasa mahkemesini parlamento seçerken, bu durum Türkiye'de ise demokrasi karşıtlığı olarak konuşulacak. Kusura bakmasınlar Türkiye artık uyandı...
Statikolarla artık değişimin önünü kesemezler. millet demokrasi istiyor. Taslak milletimizin talep ve beklentisinin sonucudur. Siyasi partilerimiz de bu çağrıya cevap verirler. Bir referanduma gerek kalmadan bu değişikleri gerçekleştirmesini ve tarih yazmasını diliyorum. Eğer bunu gerçekleştiremezsek millete gider ve aziz milletimizin görüşüne sunarız.
Anayasa'ya bireysel başvuru eleştiriliyor. Yargıtay diyor ki elimde bir sürü dava var. Yükünü hafifletiyoruz daha ne istiyorsunuz... Bunlar Türkiye'yi güçlendirecek son derece hayırlı girişimlerdir.

http://www.ensonhaber.com/basbakan-erdogan-konusuyor-canli.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri