Başbakan Erdoğan Van Erciş'te

Başbakan Erdoğan Van Erciş'te

Vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen Recep Tayyip Erdoğan, burada 'il olma' talebi ile karşılaştı.

'HAKKARİ BURADAN DAHA MI İYİ?'
Erciş'in il yapılmasının, ilçeyi kalkındırmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Buranın adının il olması, burayı kalkındırmaz. Hakkari'yi zamanında il yaptık. Hakkari buradan daha mı iyi? Burası daha iyi. Mesele, buranın iyi bir ilçe olması." diye konuştu.

Van'ın 2014'ten itibaren Büyükşehir statüsüne geçeceğini hatırlatan Erdoğan, büyükşehir olmasının ardından bölgenin durumunun çok daha farklı olacağını kaydetti.

'AĞZI OLAN KONUŞUYOR'
İlçeye konteynerlerin gelmeye devam ettiğini anlatan Erdoğan, "Devamlı yaptırıyoruz, yetişmiyor." dedi. Erdoğan, Van'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi ile ilgili olarak da, "Buranın afet bölgesi ilan edilmesi ne demek biliyor musunuz? Bundan sonra burada ne imar yapabilirsiniz, ne iskan yapabilirsiniz, ne de mevcut bulunan evinize bir çivi çakabilirsiniz, demektir. Bunu biliyor musunuz? Ağzı olan konuşuyor." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı Ferit Melen Havaalanı'nda, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin karşıladı. Erdoğan, havaalanından helikopterle Van'ın Erciş ilçesine gelen Erdoğan Erçiş'te halka seslendi..

BAŞBAKAN ÇADIRKENT'TE DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ
Erdoğan, beraberindeki Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Erciş'te bulunan Yenişehir Çadırkentte kalan depremzedeleri ziyaret etti.

ERÇİŞ'TE HALKA SESLENDİ
Biz, Muradiye'yi, Çaldıran'ı bütün bu depremleri gördük, Erzincan depremini gördük, Erzurum'u gördük, Simav'ı gördük Allah'ın izniyle bunların hepsini aştık mı? Aştık, Simav'da şimdi önümüzde ki hafta konutları dağıtacağız. Burada da elimizden gelen bütün imkanları seferber edelim, hep birlikte bakın burada bugün 10 civarında bakanım var hep beraber geldik. Yani bu buraya verdiğimiz önemi gösteriyor siz diğerlerini boşverin sadece istismar yapıyorlar bu oyunlara gelmeyin.

KALICI KONUTLAR AĞUSTOS'A KADAR BİTECEK
Erdoğan'ın konuşması halk tarafından sık sık kesildi.. Konuşmasına devam eden Başbakan, "Bütün bu çalışmalar büyük bir gayretle devam ediyor, ben Kızılayımıza teşekkür ediyorum. Eksiklerimiz vardır doğrudur ama bunlar da aşılacak, kolay değil bir anda devasa bir olay meydana geliyor ve bir anda herşeyi çözmek kolay olmuyor. Bu kadar kısa sürede de çoğu işi çözdük ve şimdi inşaatlara başlıyoruz, hedefimiz Allah nasip ederse Ağustos sonuna kadar kalıcı konutları bitirmek.

ACİL DESTEK KREDİSİ
Bütün vergiler 1 yıl ertelendi, bunun yanında sizlere verilecek olan destekler var esnaflara yönelik bu destekleri bakanım yine açıkladı, belli miktarda verilmiş olan destekler var.  Depremden zarar gören KOBİ'lerimiz de, esnaflarımıza da 100 bin lira üst limit olmak üzere acil destek kredisi sağlıyoruz, bu kredilerin ilk 6 ayı ödemesiz, ödeme yok. 2 yıl geri ödemeli olacak ve faizsiz, müracatlarınızı ona göre yapacaksınız ve bu ödemeler size yapılacak..

HASARLI EVLERE GİRMEYİN
Benim sizden bir ricam daha var önemle söylüyorum, hasarlı evlere girmeyiniz lütfen birinci derecede çadırkentlerde sizleri ağırlayacağız. Oralarda yerimiz var, sorumlusu burada, şuanda köylerde ekipler çalışıyor, hem hasar tespiti hemde diğer tespitler yapılıyor.

 ensonhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri