Başbakan CHP MHP ve BDP’ye: Bunlar ruh üçüzü

İşte Başbakan Erdoğan'ın Anayasa değişikliğiyle ilgilli CHP, BDP ve MHP'ye sert sözler. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları:

Anayasa paketinin dün paket halinde 336 oyla TBMM'de kabul edildi. Bugün partisinin 2. Gençlik Sempozyumu organizasyonunda konuşan Erdoğan başta BDP olmak züere CHP ve MHP'ye sert sözlerle yüklendi.

BDP'nin parti kapatmalarından medet umar hale geldiğini öne süren Erdoğan, 'Kürsüye çıkınca konuş, kabine gelince hadi by by. Adeta orta sdahada top çeviriyorlar. Niye liderleri öyle talimat verdi' diye konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın o açıklamaları:
CHP, MHP ve BDP ruh üçüzü gibi davranıyorlar. Bunlar statikoya karşı verilen mücadeleye omuz vermediler. Onların bildiği tek şey muhalefet etmek oldu. Çözüme karşı olanlar aynı yolun yolcusu olduklarını gösterdiler. Buradan BDP'ye soruyorum: Hani özgürlükçüydünüz, hani parti kapatmalardan rahatsızdınız? Hani çözüm istiyordunuz? Bunlar partilerinin kapatılmasından rahatsız değiller. Aksine ondan nemalanıyorlar. Peki BDP'ye oy verenlere karşı nasıl yüz bulacaklar?

Kabine gelince by by
Çözümsüzlükten ve statikodan yana olduklarını ayan beyan ortaya koyuyorlar. Kürsüye çıkınca konuş, kabine gelince hadi by by. Adeta orta sdahada top çeviriyorlar. Niye liderleri öyle talimat verdi. Niye? Orasını ben ifade edemiyorum. Belki de tasarıya oy vermemek için.. Ne CHP ne de BDP oy kullandılar. Ve kendilerine güvenmiyorlar..

Şuna tüm kalbimle inanıyorum. 7 mayıs günü bize oy vvermeyenler de bizi alkışlıyor. Biz gurubumuza hamdolsun hiç bir baskı uygulamadık. Onların hür iradelerine inandık ve aramızda yaptığımız müzakerelerin neticesi belliydi.

Engellemek için her şeyi yaptılar
Biz arkadaşlarımıza inanmadığınız bir şey varsa söyleyin dedik. Ama gurubumuzda konuştuk ama dar kapsamda. Ama onlar bunu yapamadılar. Ellerinde bir matbu metin önergelelerle zamandan çalmaya çalıştılar.

İstediği kadar tilki kurnazlığı yapsınlar. Onlar kendi arkadaşlarına güvenmeidler. Biz milletimize güvendik milletimiz de bize inandı. Dün gece de milletimizin arzu ettiği şekilde sonuç geerçekleşti. Biz gariplerin umudu olarak geldik. Gittiğim her ülkede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla karşılaştım. Onların Türkiye'nin şahlanışında nasıl gurur duyduklarımı gördüm.

Şükran Turkiye
Keşke Lüblan'ın Trablus kendtindeki Teşekkürler Türkiye afişini görebilseydiniz. Bunların sahibi ben değilim. Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Dün tüm saldırı ve engellemelere rağmen tarih yazmayı hep birlikte başardık. Şunu da tüm kalbimle söylüyorum; böyle bir partinin neferi olmaktan ötürü gurur duyuyorum.

90 yaşındaki Kürt nine anlattı
Özellikle hastanede 90 yaşındaki ninenin ifadelerini unutamıyorum. Kürtçe anlattı. Ben namazdan önce kalktım tespihimi çekmeye başladım. Bir taraftan sallanıyorum. Bir taraftan da size dua ediyordum. Şimdide siz buraya geldiniz. İşte o duaların sonrası sonucu biz ayaktayız. 90 yaşında... At denize balık bilmezse halik bilir.

Biz artık üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne gideceğiz. Artık emanet asıl sahibinde. Ve onlar ne derse o olacak. Sabırla gerçekleri tüm vatandaşlarımıza anlatacağız.

Özellikle son iki haftada mecliste yaşanan gerilim size siyaseti korkutmasın. Bizim siyasete itibar kazandırmamıza rağmen muhalefet tam tersini yaptı. Hiç bir tarafta kavga etmedik. Biz onların yalanlarını sürekli boşa çıkarttık. Bizi pisliğe çekmek için her yolu denediler ama biz oyuna gelmedik. Bu manzaraları değiştirecek olan siz gençlersiniz.

Yıllarca bu ülkede size güvenilmedi ama biz gençlerimize siyasetin yolunu açtık. 25 yaşa kadar bunu indirdik ve önümüzdeki ilk seçimlerde 25 yaş bunun tabanı olacak ve gençlerin temsişlcilerini de parlamentoda göreceğiz..

Artık sadece batıyı gören bir ankara yok. Artık Ankara Ankara'ya mahkum değil. Biz başkente hapsolan bir durumda değiliz. Biz artık gündem belirleyen bir ülke konumuna geldik.

Gençler Arif Nihat Asyalı'nın dediği gibi:
Delikanlım işaret,aldığın gün atandan
Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan
Sana selam getirdim Ulubatlı Hasandan
Senki burçlara bayrak olacak kumaştasın
Fatihin İstanbulu fethettiği yaştasın...

http://www.ensonhaber.com/basbakan-erdogan-konusuyor-canli642.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri