Başbakan, Baykal’ı sevindirdi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü'de yaptığı açıklamaları, “mutluluk verici” olarak nitelendirdi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), dün Baykal başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre, toplantıda Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan ilişkileri, Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti değerlendirildi.
Baykal, Türkiye'nin Ermenistan sınırının açılmasına ilişkin değerlendirmelerine dikkati çekerek, “Sınırın ancak Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkması halinde açılabileceği” görüşünü tekrarladı. Türkiye ve Ermenistan ilişkilerine de değinen Baykal, hükümetin bir süredir Ermenistan'a sıcak mesajlar verdiği, hatta sınırın açılabileceğini ima ettiği değerlendirmesinde bulundu.
Azerbaycan topraklarının işgali nedeniyle sınırın kapatıldığını anımsatan Baykal, bu durumun ortadan kalkması halinde sınırın açılabileceğini kaydetti. Baykal, “Biz her zaman, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorun çözülmeden sınırın açılmaması gerektiğini söyledik. Sayın Başbakan'ın bu noktaya gelmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri