Başbakan Alevilere seslendi: Nifaka dikkat

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nca, Kerbela olayının yaşandığı Muharrem ayının 1329. yılı dolayısıyla iftar yemeğinde Başbakan Erdoğan'ın mesajı okundu.


Vakıf merkezindeki etkinliğe mesaj gönderen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok özel bir gün ve çok özel bir mana nedeniyle kendisine yapılan davete teşekkür etti.

Bu çağrının bir matem vesilesiyle yapıldığını, bu Muharrem gününün herkes için derin manalar taşıdığını ifade eden Erdoğan, Kerbela'da yaşanan şahadetin, Ehli Beyt'i seven bütün müminleri derinden yaraladığını, kalplerini incittiğini aktardı.

Başbakan Erdoğan, mesajında, ''Yüreklerimiz buruk, kalplerimiz mahzun olsa da gönüllerimiz birdir, beraberdir, umutlarımız diridir. Geleceğe böyle bir umutla bakıyoruz'' ifadesini kullandı.

Hikmetini, ilhamını, irfanını Mevlana'dan, Yunus Emre'den, Hacı Bektaşi Veli'den, Pir Sultan Abdal'dan alan bir millet olunduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Türkülerimizde, deyişlerimizde, semahlarımızda, bayramlarımızda aynı acının, aynı sevincin, aynı sevdanın sesi, sedası, nefesi vardır. Birbirine inanan, birbirine dayanan, birbirini güzelleştiren zenginliğimizi eksiltmeden yolumuza devam edeceğiz. Birbirimizi anlamaya, tanımaya, sahiplenmeye devam edeceğiz. Kalplerimizin arasına nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Senlik benlik davasında nefsimizi dara çektikçe, bütün canlar bir oldukça kimse bizi yıkamaz, yıkamayacaktır. Bu duygularla mateminizi paylaşıyor, Cenab-ı Allah'tan sabrımızı, metanetimizi artırmasını, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi ebedi kılmasını diliyor, sizleri, tüm can kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.''


AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri