Başarının Adresi: Ayaş Naime Ali Karataş Çok Programlı Lisesi

Ayaş Naime Ali Karataş Çok Programlı Lisesi

 

Başarının Adresi ANAK-ÇPL
TEK TEK KÜÇÜK DEĞİL HEP BİRLİKTE BÜYÜK HEDEFLERE KOŞUYORLAR
 
Ayaş Naime Ali Karataş Çok Programlı Lisesi'nden güzel haberler var , Ankara'ya örnek olacak çalışmalar yapıyorlar. Farklı bölgelerden öğrenci alan okul, farklı veli ve öğrenci profili ile bir kültür zenginliğine , aynı zamanda da farklılıkların getirdiği zorluklara sahip. SBS başarısı düşük olan öğrencilerin kayıt yaptırdığı bir kurum olan okulun, ilçe merkezi dışında 22 farklı belde ve ilçeden öğrencisi var. İlçedeki sosyo-kültürel yapının getirdiği olumsuzluklar nedeniyle, ilçede öğrencilerin akademik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları ortamlar bulunmamaktadır. 
İlçede gidebilecekleri bir dershaneleri bulunmayan öğrencilerde "Dershaneye gitmeden sınavda başarılı olunamaz."anlayışını , kırmak adına ciddi çalışmalar yapılmaktadır bu okulda . Bu okulda her şey düşünülmüş. Öğrencilerin yaşamlarının keşfini gerçekleştirmeleri amacıyla bu okulda tüm okul kadrosu bir bütün olarak çalışmaktadır. Bu çalışmanın sonucunda da öğrencilerin başarıları , bir üst öğrenime yerleşme oranları her geçen yıl artmaktadır.
 
‘Dünyada bizi sınırlayan şey, bizim düşüncelerimiz ve bizim kararlı olmayışımızdır.’ düşüncesiyle ders dışı etüd çalışmaları hafta sonu kursları gibi öğrencilerinin akademik başarılarını artırıcı çalışmalar yapılmaktadır. Öğretim kadrosunun son derece uyumlu ve gönüllü bir şekilde yaptığı bu çalışmalar sonucunda, 2012 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre 2010 yılında % 64 olan okul başarısı 2011 yılında %70'e 2012 yılında % 79'a çıkartılmıştır. Bu sonuç, öğrencilere başarısızlığın bir kader olmadığı inancının aşılanması ve etkili akademik çalışmaların neticesinde gelmiştir. Anadolu Liseleri ve Genel Liselerde sözel ağırlıklı eğitimden kaçınılması sonucu gelen tarih,coğrafya,felsefe ders başarılarındaki düşüşler bu okul tarafından bir fırsata dönüştürülmüş Mühendislik Fakültelerinin yanı sıra Hukuk Fakültesi , Eğitim Fakülteleri gibi bir çok Çok Programlı Lise ve Meslek Lisesinde hayal bile edilemeyecek fakülteler bu okul için sıradan kazanılabilecek okullar haline geldiler. Ayrıca hani bir laf var ya "Bu okul haddini de bilmiyor." Fen Liseleri Özel Okullar ve Anadolu Liselerinin katıldığı Coğrafya Olimpiyatlarına katılmış 16. Matematik Olimpiyatlarında da 11. olmuşlar.  
 
Elde edilen bu başarılar Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarının da konusu olmuş ve bu çalışmalarıyla ANAK ÇPL ekip dalında ilçe birincisi ve 1700 okul içerisinde Ankara ikincisi olarak da başarılarını taçlandırmışlardır. Üniversite sınavında, gerek ÇPL'ler gerekse genel liseler arasında ders başarısı bazında da büyük başarılar elde ettiler. Sınavlarda tüm branşlarda Ankara genelinde elde edilen ortalamaları hep yakalamakla birlikte özellikle coğrafya ortalamalarının son derece düşük olduğu Ankara’da, dikkat çekici bir başarı elde ettiler. Okulun özellikle son 3 yılda elde ettiği coğrafya başarısı genel liselerin ve ÇPL'lerin önüne geçti. Bu dikkat çekici başarı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın da dikkatinden kaçmadı. Kamil Aydoğan Ankara'daki tüm coğrafya öğretmenlerinin katılımıyla düzenlediği bir toplantıda okulun coğrafya öğretmeni Füsun Evren'den, bu başarının kaynağını tüm Ankara’daki coğrafya öğretmenleriyle paylaşmasını istedi. Okulun Coğrafya Öğretmeni Fusun EVREN okuldaki öğretmen arkadaşlarını temsilen yapmış olduğu konuşmada " Başarının yolu sevgiden geçer " diyerek durumu özetlemiştir. Ayrıca düzenlediği tüm toplantılarda Ayaş Naime Ali Karataş ÇPL'yi başarının adresi olarak göstermiş ve ilimizdeki tüm okulların, “Ayaş Naime Ali Karataş ÇPL'den ne kadar gerideyiz ? " sorusunu kendilerine sormaları gerekliliğini belirterek ANAK ÇPL’ yi ve öğretmenlerini onurlandırmıştır. ANAK ÇPL öğretmen ve öğrencileri ise bu başarıyı elde edebilmek için şimdiye kadar çok çalıştıklarını ancak asıl işin, elde ettikleri bu başarıyı korumak ve daha ilerilere taşımak olduğunu belirttiler. İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’ın coğrafya öğretmenlerine sorduğu soruyu kendilerine: ’’Kendimizi nasıl aşabiliriz?”şeklinde soran ANAK ÇPL, bulunduğu yeri hak ettiğini ve başarının tek adresi olduğunu kanıtlıyor. 
 
Yaptıkları çalışmaların tamamında kaliteyi yakalayan , örnek okul olan Ayaş Naime Ali Karataş Çok Programlı Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 2011-2012 Öğretim yılındaki başarıları dikkate değerdir.  Öğretmenleri ve yöneticileri kendilerini sürekli geliştiren bu okulumuzda 2012 yılında 1206 saat hizmetiçi eğitim alınmış , Özellikle İletişim konusunda seminerlerin bütün öğretmenler tarafından alınması sağlanmıştır. Öğrencilerin okuldan ve sistemden çıkma oranlarını % 6 civarına çekmiş , 2012 yılında Üniversitelerin 4 Yıllık fakültelerine 44 öğrencisini , 2 Yıllık Meslek Yüksek Okullarına 39 öğrencisini yerleştirmiş ve Ankara İlindeki  ÇPL ve diğer Meslek Liseleri'nin yanı sıra Genel Liselerinde önünde yer almayı başarmışlardır.
 
 
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri