Balyoz'da geçen 5 isim atandı

BAŞKENTİ geren atama krizi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den onay alan kararnamelerin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla son buldu.

Gazetede, Korgeneral Yalçın Ataman ile Korgeneral Servet Yörük'ün 'Orgeneral'liğe terfileriyle ataması yapılan orgenerallerin üçlü kararnamelerine de yer verildi. Balyoz Davası kapsamında haklarında yakalama kararı çıkan 5 isim atandı, 6 komutan yerinde kaldı.

Atamalar şöyle:
BEK'LE BERK AYNI YERDE: 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, EDOK Muharebe ve Muharebe Destek Komutanlığı'na atandı. Bek, adı Erzincan'daki Ergenekon davasında geçen ve EDOK Komutanlığı'na atanan Orgeneral Saldıray Berk'le aynı komutanlıkta hizmet verecek. Gediktepe saldırısının ardından Başbakan Erdoğan ile Orgeneral İlker Başbuğ'a brifing veren ve hakkında Tümgeneral Gürbüz Kaya, Ankara'daki Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Komutanlığı Vekilliğine getirildi. Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, 'Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı' görevine getirildi. Tuğgeneral Halil Helvacıoğlu Ankara'daki 'Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Vekilliği'ne atandı. Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu da Ankara'daki 'Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkan Vekilliği'ne kaydırıldı.
Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş,Tümgeneral Abdullah Dalay, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tuğgeneral Ali Aydın, Tuğamiral Ahmet Türkmen'e ise atama yok.

DENİZDE DURUM NE?: Amirallere suikast gibi pek çok soruşturmada personelinin adı geçen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki kapsamlı değişiklikler de dikkat çekti. Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, 'Genelkurmay MEBS Başkanlığı'na getirilirken, yerine de Koramiral Nusret Güner geldi.

KARARGAHA YENİ İSİMLER: Genelkurmay Karargahı'nda da önemli değişiklikler var. Tuğgenerallikten Tümgeneralliğe terfi eden Sadık Çelikörs yeni Genel Sekreter oldu. Bu görevi yürüten Tümgeneral Ferit Güler ise Kara Harp Okulu Komutanlığı'na atandı. Ayrıca Genelkurmay Harekat Başkanlığı'na Korgeneral Abdullah Recep getirildi.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri