Balonlu açılışta tabela krizi

Kocaeli Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nün geçen yıl Mayıs ayında tamamlanan yeni hizmet binasının resmi açılış töreni bugün yapıldı. Ancak balonlu açılışta tabelanın yanlış yazılması Bakan Hayati Yazıcı'yı kızdırdı

Hizmet binası girişinde yazan ’Gümrük Muhafaza Baş Müdürlüğü’ tabelasının yanlış yazıldığını gören Bakan Yazıcı, "Yazıyı yanlış yazmışsınız. Baş Müdürlüğü yazısı önüne ’Kocaeli’ eklenmesi gerekiyor. Onu hemen değiştirelim. Doğrusu Kocaeli Gümrük Muhafaza Baş Müdürlüğüdür. Daha sonra da buraları bölge müdürlüğü yapacağız" dedi.

KPSS'NİN SİYASİ MALZEME YAPILMASINDAN YAKINDI

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, açılışta gazetecilerin KPSS’nin ertelenmesiyle ilgili sorularını da yanıtladı. Bakan Yazıcı bir soru üzerine şunları söyledi:

"KPSS ile ilgili malesef büyük spekülasyon yapılıyor. Ben orada şunun altını çizmek istedim. Elbetteki bu konular kamuoyunun yakından takip ettiği konular. Ama bu konulara ilişkin olarak bilen bilmeyen, uzman olan olmayan herkes konuşuyor. Dolayısıyla bir bilgi kirliliği oluşuyor. Bunu bilenlerin, uzmanların konuşması lazım. Bu tür süreçleri serinkanlılıkla izlemek lazım. O sınavlarla alakalı olarak bütün bu yapılanlardan sonra konuşuyorum ve ben de yakinen takip ediyorum. Savcılık işlemleri vesaire olarak bir kopya çekildiği yönünde bende de bir kanaat yok. Ama keşke bu süreçleri yaşatmasaydı. Yaşanan bu süreçler insanları tedirgin ediyor. Bazıları bunu siyasi malzemeye dönüştürüyor. Siyasi malzeme olarak kullanıyor."

SEÇİME ENDEKSLİ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Yapılan işlemlerin seçimlere endeksli olduğu yönünde algılar oluşturulmaya çalışıldığını da ileri süren Bakan Yazıcı, "Böylesine bir süreçte, böyle bir zaman diliminde seçimlere doğru giderken yapılan bütün işlemlerin sanki seçimlere endeksli olduğu gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Soruşturma yapılıyorsa seçime endeksli görünüyor, kovuşturma yapılıyorsa seçime endeksli görünüyor şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor" diyerek şöyle devam etti:

"Bir sıkıntı yaşamasın ve insanlar da bu stres ortamının dışında daha sağlıklı girsin diye Temmuz ayına erteledik. Arkadaşımız onu haber yapmış. Bir malzeme konusu olmasın yani. İnsanlar girsinler sınav neyse sorular neyse yarışsınlar, onu ifade ettim. ÖSYM’ye güveniyoruz. Her kurumda yanlış olabilir, adliye, yargı, yürütme ve yasamada, askeri bürokraside olabilir. Mesala biz askeriyeye çok güveniyoruz. Suç işleniyorsa onlar ayrı yargı o süreçleri takip eder sorgular yapar. Kurumlarla kişileri, kurumların içersindeki insan işlemleriyle geneli karıştırmamak gerekir diye düşünüyorum."

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17723882.asp?gid=381

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri