Bala HEM, Bala'nın Adını Dünyaya Duyurdu

Bala HEM, Bala'nın Adını Dünyaya Duyurdu

 

 

Avrupa projesi kapsamında fikir alışverişi yaparken “Bala’ya ne yapabiliriz?” düşüncesiyle bir araya geldik. İlçe Kaymakamımız Mustafa Irmak, Belediye Başkanımız Halil İbrahim Gürbüz ile birlikte alçı taşını nasıl ön plana çıkarabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Alçı taşının ana yurdu olan Bala’nın son yıllarda alçıya önem verildiğini, ama bunun fabrika düzeyinde işlenmiş alçı veya katonpiyer olarak değerlendirildiğini ifade ettik.

El sanatları işlemeciliği olarak sanata kazandırılmadığı görüşüne vardık. Yaptığımız bu çalışma neticesinde Bala Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak, İlçe Kaymakamlığı ve Bala Belediye Başkanlığı desteklerini alarak Avrupa Birliği Projesi kapsamında Grundtvig (workshop) çalışması olarak “alçı taşından sanata” projesini hazırladık.

Bala ilçesinin doğal kaynaklarından olan alçı taşı, fabrikalarda işlenmeden doğal olarak sanatsal değeri kazanması, iş ekonomisine katkıda bulunması amacıyla bu projeyi başlattık. Bala'nın sesini duyurmak ve Bala’yı ön plana çıkarmak için Avrupa'nın 9 farklı ülkesinden ( İtalya, Letonya, Litvanya , Romanya, Bulgaristan, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Polonya ) 17 katılımcı  öğrencimizi ağırlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

Amacımız, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki projelerimizde de, Bala’nın öz değerlerini ön plana çıkarmaya devam ederek, hem Türkiye’de hem de dünyada hak ettiği değerleri kazanmasına, gelişmesine katkıda bulunmaktır...

TurkiyeEgitim.Com özel haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri