Bakanlık çalışmayı tamamladı: Asgari ücret 4.000 TL'yi geçiyor

Bakanlık çalışmayı tamamladı: Asgari ücret 4.000 TL'yi geçiyor

Asgari ücretin netleşeceği toplantı saati belli oldu. Asgari ücretin belirleneceği toplantı saat 11.00'da gerçekleşecek.

BAKANLIK ÇALIŞMAYI TAMAMLADI

Vatandaşlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak kararı belirliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı asgari ücrette 2022 yılı maaş zamları belirlenirken vergi indirimi, prim desteğine yönelik çalışmayı tamamladı.

4.000 TL'Yİ GEÇİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüksek asgari ücret zammı sözü verirken 2022 yılı ücretlerine yönelik zam artışı beklentisi yüzde 40'ı geçti. Buna göre vergi, prim desteğiyle net asgari ücretin 4 bin lirayı geçmesi bekleniyor.

Asgari ücretin belirleneceği toplantı saat 11.00'da gerçekleşecek.

Edinilen son dakika bilgisine göre hükümetin de teklifi uygun görmesi halinde SGK primi yüzde 14'den yüzde 9'a düşecek. İşverenden yüzde 6, işçilerden de yüzde 3 prim kesilecekti.

BU FORMÜL DE GERÇEKLEŞİRSE ASGARİ ÜCRETLİ 250 TL DAHA FAZLA KAZANACAK

Asgari ücrete yüzde 35-40 arasında zam yapıldığı taktirde asgari ücretli çalışanın cebine ayda net 250 lira fazla para girecek. İşverenlerin de işletme maliyeti düşecek. İşçilerin eline 4 bin lira ücret geçmesi için primlerin indirilmesi haricinde, vergi dilimi ve vergi matrahında değişiklik yapılması, İşsizlik Fonu'ndan istifade edilmesi gibi formüller üzerinde de çalışılıyor.

Asgari ücretin belirleneceği toplantı saat 11.00'da gerçekleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri