Bakanlığın Şube Müdürlüğü İle İlgili Yazısı

Bakanlığın Şube Müdürlüğü İle İlgili Yazısı

 

 

12/12/2012 tarih ve 166 sayılı yazımızla Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatında münhal bulunan şube müdürlükleri görevlendirmeleri hakkında şeffaflığın göz önünde bulundurulmasını ve objektif kriterlere dayanan şube müdürlüğü sınavının bir an önce yapılması gerektiğini yazdık.

Bu hususta bakanlık, 08/01/2013 tarih ve 12148 sayı yazıyla ile sendikamıza verdiği cevapta 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname sonrasında kariyer ve liyakat ilkeleri hizmet gereklerinin dikkate alındığı mevzuat hazırlama çalışmaları sürdürülmektedir. Diye cevap verdi.

Anladığımız üzere Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat ve işleyişinde yeniden düzenlenme zorunluluğu bulunmuş; yürürlükte bulunan yüzlerce yönetmeliği yürürlükten kaldırmıştır. Devamında var olan yönetmeliklerde “mevzuat hazırlama çalışmaları” ile günün şartlarına cevap verecek duruma getirmek için çalışmaların devem ettiğini bahisle belirtmiştir. Anladığımız bu. Değişim ve dönüşümle birlikte işleyişin daha belirgin bir hal alması elbet önemlidir. Fakat MEB’in her yazıya ortalama aynı cevabı vermesi işleyişin önündeki engellerin çok büyük olduğunu göstermektedir. Aslında her çalışmanın bakanlıkça yapılması ortak görüşe başvurmaması bakanlığı en büyük eksiğidir. Sendikamızca bakanlığa talebimiz yapılacak her hangi bir mevzuat çalışmasında mutlaka sendikamızdan ve sendikalardan görüş alma gerekliliğinin olmasıdır. Ortak görüşle yapılacak çalışmalar bakanlığını işleyişini çok daha iyi seviyelere getireceğini düşünüyoruz. Bakınız on iki yıldır şube müdürlüğü sınavı yapılmamaktadır. Görevlendirmeler süreklilik hali almış ve başbakanlığın görevlendirmelerle ilgili yayımladığı yönetmeliğe aykırılık oluşturmuştur. Yukarıda belirtilen tarih ve sayılı yazımızda görevlendirmelerin komediden çıkıp trajediye dönüştüğünü örnekle vurgulamışız. Fakat gelin görün ki şube müdürlüğü görevlendirmeleri ısrarla yapılmakta ve kariyer gibi liyakat gibi kriterler göz önünde bulundurulmadan temel kriterin sanki malum sendikanın üyesi olması zorunluluğu varmış gibi şube müdürlüğüne görevlendirmeler yapıldı/yapılmak istenmektedir. Hal böyle olunca eğitimin gerçek resmi de ortaya çıkmaktadır.

Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası olarak mevzuat hazırlama çalışmalarının bir an önce bitirilmesini eğitim çalışanlarının hakkı olan şube müdürlüğü ve diğer görevde yükselme sınavlarının biran önce yapılmasını istiyoruz.

 

MEB’in Sendikamıza gönderdiği yazı için tıklayınız.

Eğitim Ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Merkezi     

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri