Bakan Yazıcı'dan 'üniversiteye yerleştirin' maili açıklaması

Hayati Yazıcı'nın sorumlu bulunduğu Devlet Bakanlığı'ndan, ÖSYM'ye gönderilen e-mail ile ilgili açıklama yapıldı.

Kulislerde o ismin Devlet Bakanı Hayati Yazıcı olduğu söylentilerinin dolaşması üzerine açıklama yapma gereği duyulduğunun bildirildiği açıklamada; "Sayın Yazıcı'nın böyle bir e-mail gönderdiği, yeğeni için yerleştirme istediği yönündeki haber, yorum ve kulisler gerçek dışıdır" denildi.

 

Yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “üniversite  yerleştirmeleriyle” ilgili sözleri ve siyasi kulislerde Devlet Bakanı Hayati  Yazıcı'nın ismi zikredilerek konuşulan iddialar çerçevesinde bir açıklama yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi. 26 Ekim 2010'da hayatiyaziciankara@hotmail.com adlı e-posta adresinden demir.ali.tr@gmail.com adlı e-posta adresine, Yazıcı'nın, ad ve soyadı da kullanılarak “bir kişinin üniversiteye yerleştirilmesiyle” ilgili bir talep içeren elektronik postanın gönderildiği bilgisine ulaşıldığı bildirilen  açıklamada, şöyle söylendi: "Öncelikle vurgulamak isteriz ki sayın Yazıcı'ya ait veya Yazıcı  tarafından kullanılan bu isimli bir e-posta adresi bulunmamaktadır. Yazıcı'nın böyle bir e-mail gönderdiği, yeğeni için yerleştirme istediği yönündeki haber, yorum ve kulisler külliyen gerçek dışıdır. Sayın Bakan böyle bir talepte bulunmamıştır; herhangi bir yolla da olsa, böyle bir talepte bulunmayı dahi aklının ucundan geçirmeyecek kadar devlet işleyişini bilen bir kişidir. Sayın Bakan'ın yeğeni de bulunmamaktadır."

        

Açıklamada ayrıca, Yazıcı'nın, bu yönde bir bilginin kendisine ulaşmasının hemen ardından 10 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

http://www.hurriyetegitim.com/haberler/11.05.2011/bakan-yazicidan-universiteye-yerlestirin-maili-acik.aspx

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri