Bakan uyardı müdür affetmedi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, “Hata yapan polisi korumayın” uyarısının ardından soruşturma başladı


Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, trafik çevirmesinde kendisine direnen üç kişiyi gözaltına aldırarak saatlerce nezarette bekleten trafik polisi hakkında “hürriyeti tahdit” suçlamasıyla hem idari hem adli soruşturma başlattı.


20 Aralık'ta Tunalı Hilm'de polis memuru A.Y., bir otomobili durdurarak önce ehliyet ve ruhsat sordu. Sürücü K.M. ehliyet ve ruhsatı gösterdikten sonra alkolmetreyi üflemeyi kabul etmedi. Gerginlik üzerine araçtan inen K.M'nin arkadaşları S.T ile M.C. de tartışmaya katıldı.

Bunun üzerine polis memuru A.Y., telsizden anons yaparak karakol polislerinden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen diğer polisler, üç arkadaşı gözaltına aldı. Sabaha kadar nezarette bekletilen şüpheliler, trafik polisi şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı.

Bana birşey yapmadılar

Nöbetçi müdürden bir gece önceki olayı öğrenen Özdemir, üç arkadaşı nezarette beklettikten sonra şikayetçi olmayan polis memuru hakkında, “görevi suistimal” suçlamasıyla idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan trafik polisi, “Üzerime yürüdüler, ancak bana birşey yapmadılar. Bu nedenle şikayetçi olmadım” dedi.

Soruşturma dosyasını inceleyen Özdemir, sürücü K.M ve arkadaşları S.T ile M.C.'nin özgürlüğünün kısıtlanmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığı gerekçesiyle polis memuru A.Y. hakkında “hürriyeti tahdit” suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmasını istedi. Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü, A.Y.'yle ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri