Bakan ödül verdi Genel Müdür görevinden aldı

Yılın bürokratı seçilen ve ödülünü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'ten alan Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal'ın görevden alınması ormancıları ayaklandırdı.

ORMAN Genel Müdürü Osman Kahveci, Meclis Haber Dergisi'nce yılın bürokratı seçilen ve ödülünü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in elinden alan Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal'ı görevden aldı, ormancılar ayaklandı. Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın, Ankara'yla birlikte Adana, Eskişehir ve Kütahya orman bölge müdürlüklerinde de tayinler yaşandığına dikkat çekerek, atamaların yangının kritik olduğu bir dönemde yapılmasının yanlış olduğunu vurguladı. İzinlerin dahi kısıtlandığı dönemde yapılan bu atamaların personelde de moral bozukluğu yarattığını kaydeden Küçükaydın, şunları söyledi:

Gerekçe yok

"Pasifize edilen Orman Bölge Müdürleri, meslek kamuoyunda en fazla göz dolduran yöneticilerdendir. Bilgimiz dahilinde ortada suç unsuru yada başka bir gerekçede yoktur .Bölgeyi ve çalışanları tanımak, hakim olmak ormancılık mesleği için çok önemlidir. Ancak bu gerekçeler hiç dikkate alınmamıştır.

Temmuz ayı orman yangıları için en kritik aydır. Atamalar nedeniyle ciddi zaafiyetlerin ve boşlukların olabileceği bilindiği halde, hangi kamu yararı düşünülerek bu tayinler yapılmıştır. İhtiyaç varsa, neden 3 ay önce yada 3 ay sonra yapılmamıştır. Zor şartlarda görev yapan personelin moral motivasyonu ve buna bağlı oluşabilecek zafiyetler ne kadar dikkate alınmıştır.

Odamızca, uzunca süredir liyákata dayalı, keyfilikten ve kayırmacılıktan uzak, adil bir personel reformu beklentisi hep gündemde tutulmuş ve yetkili makamlardan bunun gerçekleştirilmesi talep edilmiştir. Ancak bu beklentilerin aksine, Orman Genel Müdürlüğü 1973 yılından beri yürürlükte olan "Orman Genel Müdürlüğü Teknik Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ni yürürlükten kaldırmıştır. Anlaşılıyor ki, Sayın Genel Müdür atama yetkisini kullanırken, keyfi uygulamalarına karşı hiçbir mevzuat engeli istememektedir. Canı pahasına görev yapan teknik personelin hak arayacağı yasal zemini etkisiz kılmak istemiştir.

Anlamaya çalışıyoruz

Orman Genel Müdürü Sayın Osman Kahveci, izinlerde dahi kısıtlamalara gidilirken yangın sezonunun ortasındaki bu tayinlerle doğabilecek boşluklardan hiç mi endişe duymamaktadır. Yangın sezonunda, yangına hassas yerlerde görev yapan dört orman bölge müdürünün tayin edilmesi ormancılık geleneğinde alışıldık bir durum değildir.

Geçen yıl Antalya, Serik-Taşağıl orman yangınının ardından, eksik ve aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak, Odamızın bilim adamları ve uygulamacılarla birlikte yaptığı ve kamuoyuyla paylaştığı raporun ardından, Sayın Genel Müdür, bir yöneticinin olmazsa olmazı olan sağduyusunu kaybetmiştir. İzahı mümkün olmayan bir hırsla büyük çoğunluğu Orman Genel Müdürlüğünde çalışan meslektaşlarımız üzerinde baskısını artırmıştır.

Anlaşılan, Sayın Genel Müdürün sağduyusu halen yerine gelmemiştir. Bu durum, yönetimde birçok zafiyetlere neden olmakta, mesleğe, çalışanlara ve dahi kendisine zarar vermektedir. Şimdiye kadar doğan ve bundan sonra doğabilecek zafiyetleri görmek istemeyen ve yapılanlara onay veren makamları da anlamaya çalışıyoruz.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri