Bakan Dinçer, Kırgızistan'da

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kırgızistan'ın Çolpon Ata kentinde yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (TDİK) Eğitim Bakanları Toplantısı'na katıldı.

 

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (TDİK) Eğitim Bakanları Toplantısı, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Kanat Sadıkov'un başkanlığında, Devlet Konuk Evinde yapıldı. Toplantı öncesinde, kurucu üye ülkelerin Eğitim Bakanları temsil ettikleri ülkelerin bayrakları önünde aile fotoğrafı çektirdi.

 

Toplantıda konuşan Bakan Dinçer, Türk Dili Konuşan Ülkelerİşbirliği Eğitim Konseyi'nin kurulmasını desteklediğini vurguladı. Ortak işbirliklerin ortak bir vizyon oluşturmaktan geçtiğini vurgulayan Bakan Dinçer, ortak vizyon oluşturulmaması durumunda bu tür işbirliklerin ömrünün uzun olmayacağına ve kısa vadeli, çıkarcı olacağına dikkati çekti. Toplantıda bakanları ortak hareket etmeye çağıran Dinçer, böylece dünyada daha güçlü, daha itibarlı bir noktaya gelmek istediklerini kaydetti.

 

Ülkelerin ve halkların zengin ve güçlü olması için ortak hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Dinçer, bunun insanları eğitmek ve ortak bilinç kazandırmakla olabileceğinin altını çizdi.

 

 

 

 

 

Kazak Bakan Cumagulov

 

Kazakistan Eğitim ve Bilim Bakanı Jumagulov da Kırgızistan'ın gösterdiği sıcak misafirperverlikten ötürü teşekkür etti. Jumagulov, Türk Konseyi Genel Sekreterliği tarafından önerilen teklifleri desteklediklerini ve Milli Eğitim Bakanı Dinçer ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Orta Asya'daki devletleri ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu anımsatan Bakan Jumagulov, Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile mevcut sıcak ilişkilerinin gurur verici olduğunu söyledi. Bakan Jumagulov, Türkiye ile eğitim alanında işbirliğinin çok geniş olduğunu belirterek, Türk akademisinin kurulmasını desteklediğini sözlerine ekledi.

 

Protokol

 

Toplantıda, gündemdeki konuları ayrıntılarıyla ele alan bakanlar, 23 Ağustos tarihinde yapılacak olan Türk Dili Konuşan Ülkelerİşbirliği Konseyi kurucu üyesi Cumhurbaşkanlarının imzasına bir protokol hazırladı.

 

 

1038

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri