Bakan Çubukçudan Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, "domuz gribi" konusunda endişeye kapılacak bir durum olmadığını belirterek hastalıkla ilgili yapılacak yayınlar konusunda medyaya çağrıda bulundu.

Bakan Çubukçu, 'Hastalığın yaygınlaşmasını önlemek önemli. Hastalıkla ilgili alınacak tedbirler ile hastalığın yayılmasını önleyici yönde yayınlar yapılması önemli'' dedi.

Swissotel'de, basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Çubukçu, ''domuz gribi'' ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürüttükleri çalışmalar sonucunda gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Çubukçu, hastalığın yaygınlaşmasının önlenmesi noktasında halkın bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu dile getirerek, bu konuda basına önemli bir görev düştüğünü vurguladı.

Nimet Çubukçu, ''Hastalığın yaygınlaşmasını önlemek önemli. Hastalıkla ilgili alınacak tedbirler ve hastalığı önleyici yönde yayınlar yapılması önemli. Korkutmamalı, ama uyarmalıyız. Korku ve paniğin, eğitici etkisi yoktur. Bu tür yayınların olumsuz etkileri oluyor. Bilinçli ve sağ duyulu davranmalıyız. Uyarıcı ve önleyici tedbirler konusunda duyarlı olmalıyız. Hijyenin hastalıktan korunmadaki önemi konusunda halkı bilinçlendirmeliyiz'' diye konuştu.

Domuz gribi dolayısıyla eğitime ara verilen okullarda telafi amacıyla gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Çubukçu, gerek duyulması halinde uygulamaya koymayı planladıkları ''yayın yoluyla eğitim'' konusunda da tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri