Bakan Çubukçu, "sınırsız Mavi" Projesi Tanıtım Toplantısına Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Deniztemiz Derneği ve Yapı ve Kredi Bankası işbirliği ile 5 yıl önce başlayan "Sınırsız Mavi" projesinin ikinci etabı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından İstanbul Şişli Mecidiye İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle baş

Bakan Çubukçu, törende yaptığı konuşmada, "Sınırsız Mavi" projesiyle 5 yılda 5 milyon çevre elçisi oluşturarak denizlerin geleceği adına çok önemli bir adım attıklarını ifade etti. Bugüne kadar 10 bin 352 okuldaki 5 milyon öğrenciye ulaşan "Sınırsız Mavi" eğitimlerinde, denizlerin özellikleri, denizde yaşayan canlılar, karalar ve denizler arasında etkileşim, deniz kirliliğine karşı alınacak önlemlerle bu konuda bireylerin üzerine düşen görevlerin anlatıldığını söyleyen Bakan Çubukçu, bu proje çerçevesinde 2011 yılının sonuna kadar 6,6 milyon öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, şunları kaydetti: "Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizlerimizi korumakta, kıyılarımızı temiz tutmakta çok başarılı olduğumuz da söylenemez. Toprak gibi hava gibi su gibi denizlerimiz de kirleniyor. Kıyılar her zaman canlı ve hareketli olmaları nedeniyle, insanlar tarafından bozulmaya en açık ortamları oluşturuyor. Denizlerdeki kirlenmenin yoğun olarak deniz yüzeyinde olduğu düşünülecek olursa, aşırı kirlenmenin denizlerin soğuma kapasitesini zayıflattığını, hava ve güneşle temas etmeyen denizlerde eko-dengenin bozulduğunu söyleyebiliriz. Denizlerdeki kirlenmenin tek nedeni ise ne yazık ki insan ve onun etkinlikleri..."

    Yeni nesillere doğa sevgisin kazandırmak, çevre bilinci aşılamanın herkesin görevi olduğuna işaret eden Bakan Çubukçu, topraktan, denizden, tabiattan mahrum kalan çocukların onu sevmeyi de öğrenemediklerini belirtti. Bakan Çubukçu, son 3 yılda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Şehir Hatları ve Deniztemiz Derneği /TURMEPA iş birliği ile İstanbul'un dezavantajlı bölgelerinde yaşayan binlerce çocuğun Boğaz turuna çıkarıldığını anlattı.

Bugün de denizi ve doğayı kucaklayacak çok daha büyük bir adımı atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bakan Çubukçu, "Her sınıfa uygun öğrenci ve eğitmen kitapçığının da yer aldığı eğitim programı, sanal ortama taşınıyor. Deniztemiz Derneği /TURMEPA, Yapı Kredi ve akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanan eğitim içerikleri artık  hepimize bir 'tık' mesafesinde. 'sinirsizmavi.com' adlı web sitesi, öncelikle ilköğretim ve lise çağındaki öğrenci ve öğretmenlere, bunun yanında ülkemizin her vatandaşına hizmet verecek" dedi.

Bakan Çubukçu, denizler ne kadar sınırsız görünürse görünsün, kirletmek için küçük bir alan olduklarını belirterek, "Çevreye ilişkin duyarlılık ve farkındalığı geliştirmek çevre sevgisiyle mümkündür diyerek, bir duyarlılığı geliştirmek için öncelikle sevmeyi ve doğaya saygılı davranmayı öğrenmeliyiz" diye konuştu.

  Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "www.sinirsizmavi.com" adlı web sitesinin açılışını yaptı. Daha sonra Deniztemiz Derneği/TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı tarafından, Bakan Çubukçu'ya plaket takdim edildi. Törende ayrıca Mecidiye İlköğretim Okulu öğrencileri arasında temiz deniz mücadelesini anlatan şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen minik yarışmada kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Bakan Çubukçu, daha sonra çocuklarla fotoğraf çektirdi.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=8720

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri