Bakan Çubukçu, Eyüp Belediyesi'nin Düzenlediği 3600 Öğrenciye Burs Dağıtım Törenine Katıldı

Bakan Çubukçu, Eyüp Belediyesi'nin Düzenlediği 3600 Öğrenciye Burs Dağıtım Törenine Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eyüp Belediyesinin 3 bin 600 lise son sınıf öğrencisine, bu yıl için verdiği 400 TL'lik bursun ikinci taksitinin dağıtımı nedeniyle Eyüp Stadı'nda düzenlenen törene katıldı.

Törende Konuşan Bakan Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin bu dönemde genel bütçeden ayrılan pay içerisinde birinci sırada olduğunu söyledi. Bakan Çubukçu, eğitime yapılan yatırımlar sonucu son 8,5 yılda 163 bin dersliğin yapımını tamamladıklarını, gençleri bilgisayar sistemi ve bilişim teknoloji sınıflarıyla buluşturduklarını ve her okula internet erişimini sağladıklarını kaydetti.

Bakan Çubukçu, ''Eğitim yatırımları, ülkenin geleceğine yani gençlere yapılan yatırımlardır. Büyük bir özveriyle ailelerinizin ve bizlerin yaptığı bu çalışmaların karşılığında sizler de daha çok çalışarak ve daha çok gayret ederek ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaksınız'' şeklinde konuştu. Üniversite sınavına az bir süre kaldığını anımsatan Bakan Çubukçu, sınavdan önce bir şenlik havasında geçen bu törenin gençlere moral olması temennisinde bulunarak, sınava girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

Törende daha sonra 3 bin 600 öğrenciyi temsilen bazı öğrencilere 400 TL'lik bursun ikinci taksiti olan 200 TL'lik çek verildi.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=8738

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri