Bakan Çubukçu Bakü'de Karne Dağıttı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bakü'de faaliyet gösteren Bakü Türk Anadolu Lisesini ziyaret ederek burada eğitim alan öğrenciler ve öğretmenlerle görüştü. Bakan Çubukçu, programı çerçevesinde öğrencilere karne dağıttı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Çubukçu, programı çerçevesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı köşkünde yapılan görüşmede İlham Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye arasında çeşitli alanlarda işbirliğinin bulunduğuna dikkati çekerek, bu işbirliklerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Milli Eğitim Bakanı'nın Bakü ziyaretinin eğitim alanındaki işbirliğini daha da geliştireceğine inandığını belirtti. Nimet Çubukçu, Eğitim Bakanı olarak yaptığı bu ilk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında özellikle eğitim alanında olmak üzere, ilişkilerin geliştirilmesi için büyük potansiyelin bulunduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Azerbaycan'a yaptığı iki günlük ziyaret çerçevesinde Şehitler Hiyabanını, Azerbaycan ve Türk şehitliklerini gezdi, şehitlerin mezarına karanfiller bıraktı. Bakan Çubukçu, Azerbaycan'daki çeşitli eğitim kurumlarını da ziyaret etti. Yaklaşık 1000 Türk vatandaşının eğitim aldığı Bakü Devlet Üniversitesini ziyaretinde, Azerbaycan milletvekili Abel Meherremov tarafından karşılanan Bakan Çubukçu, eğitim kurumunu gezdi, eğitim sistemi hakkında bilgi edindi.

Bakan Çubukçu, burada yaptığı konuşmada Türkiye devlet bütçesinde en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğunu vurgulayarak, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirtti. Çubukçu, Azerbaycan'da eğitim alan Türk gençlerinin iyi bir uzman olarak yurda dönmesini diledi.

Programı çerçevesinde Bakü'de faaliyet gösteren Bakü Türk Anadolu Lisesini de ziyaret eden Bakan Nimet Çubukçu, burada eğitim alan öğrenciler ve öğretmenlerle görüştü. Burada öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Bakan Çubukçu, öğrencilere karnelerini verdi, eğitimlerinde başarılar diledi.

Bakan Nimet Çubukçu, Bakü Türk Anadolu Lisesi öğrencilerinin onuruna düzenledikleri konseri de izledi.

Bakü ziyareti çerçevesinde Azerbaycan'da Çağ Eğitim-Öğretim Şirketi bünyesinde faaliyet  gösteren  Kafkas Üniversitesi'ni de ziyaret  eden Bakan Çubukçu, burada daha önce madalya alan öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Bakan Çubukçu aynı zamanda   Kafkas İlk Öğretim Okulu'nun minik öğrencilerine karnelerini dağıttı.

Burada konuşan Bakan Çubukçu, yeni olmasına rağmen Kafkas Üniversitesi'nin büyük başarılara imza attığını kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde eğitimin büyük rol oynadığını aktaran Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, bu konudaki çalışmalara katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri