Bahçeşehir Kolejleri ve Uğur Dersanesi öğrencisinden büyük başarı

Üç yılın SBS Türkiye Birincisi, OYP Türkiye İkincisi Hüma Gülseçgin, hem kemanda hem de sınavlarda başarılı!

Bahçeşehir Kolejleri ve Uğur Dershaneleri öğrencisi Hüma Gülseçgin, başta 6. ve 7. sınıf SBS'lerinde olduğu gibi 8. sınıfta da tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla 3 yılın Türkiye SBS Birincisi, OYP Türkiye İkincisi oldu. 8.sınıf SBS' de de Bahçeşehir Kolejleri'nden toplam 28 öğrenci, Uğur Dershaneleri'nden de toplam 60 öğrenci, Türkiye Birinciliğini paylaştılar.

Üç yılın birincisi olan Hüma Gülseçgin, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Üç sınavda da başarılı olmamı çok kitap okumama bağlıyorum. Böylece sınavda soruları daha hızlı anlayarak okuyabildim. Sınavda başarılı olmamın diğer bir nedeni dersi derste öğreniyor olmamdı. Anlamadığım bir konu olursa mutlaka öğretmene sordum. Eve gelince tekrar etmek ve konuyla ilgili soruları çözmekte öğrenmemi pekiştirdi. Ayrıca internetten yayın yapan Bahcehir Uğur TV'de yer alan bazı derslerin konu anlatım videolarını izleyerekte evde tekrar yaptım. Okuldaki ödevlerimin dışında test çözdüm. Derslerimin dışında ayrıca müzikle de ilgiliyim. Okul orkestrasında keman çalıyorum. Yalova'da da birkaç kez Halk Eğitim Merkezi'nde konser verdim. Gelecekte hangi mesleğe seçeceğime henüz karar vermedim ama sayısal bir bölümde okumayı tercih ediyorum. Liseyi Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde okumak istiyorum.”

Uğur Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Polat, SBS sonuçları ve yeni sınav sistemiyle ilgili yaptığı değerlendirmede” tüm dünyada ve özellikle gelişmiş ülkelerde uygulanan SBS'ler ülkemizde 2008 yılından itibaren uygulanmaya başlandı. Ancak bu üç yıllık dönemde SBS üstüne düşen eğitimi, müfredatı, okulları ve öğretmenleri ölçme değerlendirme işini yapamadı. MEB'in geçen hafta aldığı bir kararla SBS'yi tekrar tek sınava indirmesi sorunu çözmemiş aksine daha da derinleştirmiştir. Okulları ve müfredatı tekrar eskisi gibi ölçme ve değerlendirme dışı bırakmış, öğretmenlerin okullarda tamamen sübjektif olarak verdiği notların etkisi devam ettirilmiştir. Sonuçta SBS ülkemiz eğitimi için çözüm üretebilecekken düzeltilmek yerine kaldırılmıştır. Üstelik yerine getirilmesi düşünülen sistem tam olarak düzenlenmeden bu iş yapılmıştır” dedi.

Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Ferhan Öz konuşmasında şöyle dedi: “Öğrencilerimizin başarılarından gurur duyuyoruz. Bu sınav sonuçları, 18 il ve ilçede faaliyet gösteren Bahçeşehir Kolejleri'nin aynı kalite ve standartlarda eğitim sunduğunun bir göstergesidir.8.sınıf Türkiye SBS Birincilerimiz, İstanbul, Konya, Antalya, Gaziantep, Diyarbakır, Mersin, Bursa, Burhaniye, Aydın gibi Türkiye'nin dört bir yanındaki okullarımızın öğrencileridir. Milli Eğitim Bakanlığımız 4 yıl içerisinde tüm okullarımızda aynı kalite ve standartlarda eğitim verilmesi hedefini koymuştur. Bahçeşehir Kolejleri olarak biz bu hedefi şimdiden gerçekleştirmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.”

Bahçeşehir Kolejleri ve Uğur Dershaneleri tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan 8.sınıf SBS Birincilerine Başarı Sertifikaları verildi. D&R da öğrencilere birer kitap hediye etti. Üç yılın Türkiye Birincisi Hüma Gülseçgin'e ise Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Ferhan Öz ve Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın tarafından birer “labtop bilgisayar” ve “keman” hediye edildi
MİLLİYET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri