Bahçeli'ye göre Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi 5 yıl

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Anayasa değişikliği konusundaki kırmızı çizgilerini açıkladı.

Türkiye'nin üniter devlet yapısına halel getirilmesine karşı çıkacaklarını söyleyen Bahçeli, "Ülkenin milli kimlik, resmi dil ve eğitim dili gibi konulardaki mevcut anayasal temel ve çerçeveyi sulandıracak ve aşındıracak değişiklikler hiçbir şart altında tartışılmayacaktır." dedi.



Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin ise 5 yıl olduğunu savundu.

Bahçeli, grup konuşmasında hükümetin Anayasa değişikliğine ilişkin çalışmalarına temas etti. Paketin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacağının duyurulduğunu belirten Bahçeli, bununla bağlantılı olarak cumhurbaşkanı ile 23. Dönem TBMM'nin görev sürelerinin de tartışmaya açıldığını kaydetti. Bahçeli, 31 Mayıs 2007'de kabul edilen Anayasa değişikliğine göre milletvekili seçim süresinin 5 yıldan 4 yıla indirildiğini, cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl olarak belirlendiğini söyledi. Milletvekili seçimlerinin 2011 yılında, 12. cumhurbaşkanı seçiminin 2012 yılında yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Bu arada Devlet Bahçeli, Adana seçimlerinin 'şaibeli' olduğunu söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Erdoğan'ın yerel seçim sonuçlarından rahatsız olduğunu savunan MHP lideri, "Bunu belediye başkanımıza, Adanalıların siyasi iradesine ve MHP'ye yapılmış iftira ve karalama olarak addediyorum." ifadelerini kullandı. ANKARA ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri